Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
17:40    |    20/11/2014

MAE a emis o atenționare de călătorie în SUA din cauza unor fenomene meteo severe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, joi, o atenționare de călătorie în Statele Unite ale Americii din cauza riscului producerii unor fenomene meteorologice severe: furtuni, tornade și căderi semnificative de zăpadă.

Potrivit unui comunicat al MAE, remis AGERPRES, "în special în statele din nordul și nord-estul SUA, se înregistrează căderi importante de zăpadă, care au afectat traficul aerian și auto".

"Pe teritoriul Statului New York, Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de condiții meteorologice severe pentru zonele din nordul și vestul acestui stat, inclusiv zona metropolitană Buffalo. În regiunile Oswego, Erie, Jefferson, Lewis, Genesee, Wyoming, Cattaraugus, Chautauqua și St. Lawrence avertizarea de ninsori abundente, viscol, temperaturi scăzute și vizibilitate redusă este valabilă până în seara zilei de vineri, 21.11.2014", informează MAE român.

Potrivit sursei citate, în zonele centrale ale Statelor Unite se înregistrează furtuni și tornade.

MAE avertizează că, în aceste condiții, sunt posibile "întârzieri și chiar anulări ale unor zboruri atât în această perioadă, cât și în următoarea".

"Având în vedere cele prezentate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români ca, înainte de a călători în Statele Unite ale Americii, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice pe site-urile de specialitate", se mai precizează în comunicatul de presă de joi al MAE.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready