Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
02:10    |    25/11/2014

Coppola estimează că viitorul cinematografiei este pe internet

Regizorul american Francis Ford Coppola a anticipat vineri, la New Delhi, că viitorul cinematografiei este pe internet și nu în sălile de cinema, ținând cont de noile obiceiuri ale publicului, informează EEE.

Aflat în India pentru un eveniment organizat de ziarul Hindustan Times, Coppola a subliniat că "cinematografia este înainte de toate o fuziune a tehnologiei cu o formă de artă. Când tehnologia se schimbă, se schimbă și arta".

Cineastul american a declarat că, într-un viitor apropiat, "nu se va mai face distincție între cinema și televiziune. Azi, sălile de cinema sunt electronice, fără să mai existe role de film. În curând, filmele vor fi transmise prin satelit". "Nu vor mai exista Paramount sau Metro Goldwyn Mayer, ci Netflix (compania americană de difuzare a filmelor pe internet) sau Facebook", a spus el profetic.

Câștigătorul a șase premii Oscar, dintre care cinci pentru seria de filme "Nașul", a mărturisit că apreciază mult producțiile artistice de la Bollywood, întrucât au o importantă componentă muzicală, iar el de trage dintr-o familie de muzicieni.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready