Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
23:35    |    26/03/2015

Darius Vâlcov, în arest la domiciliu

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov va fi cercetat în arest la domiciliu, a decis joi Înalta Curte de Casație și Justiție.

Instanța a respins cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Vâlcov, acuzat de trafic de influență, urmând ca acesta să stea în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Fostul ministru are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar în fața căruia se află cauza, a judecătorului de drepturi și libertăți și de a se supune restricțiilor stabilite de acestea; să se prezinte în fața organului de urmărire penală și a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți participanți la comiterea infracțiunilor, cu martorii, precum și cu ceilalți subiecți procesuali.

Pe durata celor 30 de zile, Darius Vâlcov poate părăsi imobilul unde locuiește pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora.

Copia deciziei se va comunica autorității desemnate cu supravegherea lui Vâlcov, respectiv Poliția orașului Slatina, Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor și organelor de frontieră.

Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready