Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
02:46    |    20/04/2015

Scădere dramatică a temperaturii în România. Care este explicația experților climatologi

Weekendul a venit cu ploi, vânt puternic şi temperaturi în scădere. Meteorologii au emis o informare de vreme rea, pentru toată ţara. Aceasta este valabilă până miercuri după-amiază. Ce spun climatologii despre această schimbare bruscă a vremii?

"Fenomenele sunt normale dar intensitatea lor ar putea sa ne puna pe ganduri ca ceva se intampla cu clima noastră, pentru ca astfel de diferente de 20 de grade intr-o saptamana sau chiar de la o zi la alta, astfel de treceri la contraste atat de puternice, nu sunt firesti. Dar in sine (fenomenele) sunt cele pentru anotimpul de primavara, inclusiv bruma, ca la munte vom mai avea precipitații mixte chiar ninsori, si intensificari de vant care pot sa treaca de 80 - 90 de km/h", a declarat la Realitatea TV ROXANA BOJARIU, expert climatolog.

O avertizare meteo a fost emisă sâmbătă de ANM, pentru perioada 18 aprilie, ora 18 – 22 aprile, ora 18.

În intervalul menţionat, vremea va deveni rece în toată ţara. La munte şi, trecător, în nordul şi centrul ţării, precipitaţiile, în general slabe cantitativ, vor fi mixte.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de peste 55...65 km/h, iar pe crestele montane înalte vor fi rafale de peste 80...90 km/h.

În cursul nopţilor şi al dimineţilor, se va produce brumă, local în regiunile nordice şi centrale, precum şi în zona subcarpatică şi izolat în restul teritoriului.

În seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18/19 aprilie, în sud-estul ţării va ploua, iar cantităţile de apă vor depaşi izolat 15 l/mp.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready