Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
01:43    |    26/04/2015

MAE: Doi alpiniști români aflați pe versant în momentul producerii avalanșei provocate de cutremur sunt bine

Vicepreședintele Federației Române de Alpinism și Escaladă a informat că doi alpiniști români aflați pe versant în momentul producerii avalanșei provocate de cutremur sunt bine și în prezent se află în tabăra numărul 1 din Nepal, informează MAE.

"Familiile celor doi au fost informate de acest lucru de liderul grupului de expediție. Precizăm că cei doi alpiniști fac parte din grupul de patru care s-a aflat pe versant în momentul producerii avalanșei. Până acum, nu se reușise stabilirea unui contact cu cei doi. Reamintim că, până în prezent, au fost identificați în Nepal 10 cetățeni români: șase turiști și cei patru alpiniști menționați mai sus. Toți aceștia sunt bine", precizează MAE.

MAE, prin intermediul Ambasadei României la New Delhi și al Consulatului Onorific al României din Nepal, continuă demersurile pentru a stabili dacă mai sunt și alți cetățeni români în Nepal în zona afectată.

''Misiunea diplomatică din India are în continuare în atenție situația unui grup de patru alpiniști români aflați într-o expediție în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora și stabilirea situației lor după producerea cutremurului. Din informațiile disponibile de la Ambasada României la New Delhi, doi dintre cei patru alpiniști sunt în siguranță, acest lucru fiind confirmat și de reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă, cu care structura specializată din MAE ține legătura în permanență'', arăta MAE într-un comunicat emis sâmbătă, subliniind că toate informațiile au fost actualizate la ora 18,00.

''Atât Ambasada României la New Delhi, cât și Consulatul Onorific al României din Nepal mențin legătura permanentă cu autoritățile locale și monitorizează evoluția situației din regiunea afectată, fiind pregătite să acorde asistență consulară de specialitate'', precizează MAE.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 s-a produs sâmbătă la 35 de km est de localitatea Lamjung în Nepal, a anunțat Institutul geologic al SUA, potrivit Xinhua, Reuters și DPA.

Cutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, și a fost simțit și în India, Bangladesh și Malaezia. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready