Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
11:10    |    19/05/2015

Maior: Includerea României în programul Visa Waiver este și în interesul SUA

Noul ambasador al României în SUA, George Maior, a declarat marți că, în Congresul american, va face o prezentare mai clară a faptului că includerea României în programul Visa Waiver este și în interesul Statelor Unite ale Americii.

"Voi face o prezentare mai clară a unor aspecte, inclusiv în cadrul Congresului, ale faptului că includerea României în programul Visa Waiver este și în interesul SUA din punct de vedere economic și din punct de vedere al securității. Având în vedere dezbaterile destul de controversate care există în acest moment pe înăsprirea condițiilor de acordare a vizelor pe teme de securitate, dimpotrivă eu cred că aceasta ar ajuta și securitatea națională a SUA", a spus Maior, la Parlament, întrebat ce va face concret, în calitatea sa viitoare de ambasador al României în SUA, în privința eliminării vizelor.

El a adăugat că nu va pleca la Washington până nu vor fi puse la punct lucrurile din punct de vedere logistic.

"Sunt anumite probleme legate de buget (ale Ambasadei Românei la Washington — n.r.), unele remediate, mai sunt în schimb elemente care trebuie reabordate și am să discut la nivelul Guvernului, la nivelul Ministerului de Finanțe, dacă vrem să avem rezultate să avem și resurse. (...) Nu voi pleca până nu voi realiza aceste lucruri în plan intern, pentru că știu din experiență că odată plecat lucrurile se rezolvă mai greu în țară", a punctat Maior.

Fostul director al SRI George Maior a primit marți aviz pozitiv pentru postul de ambasador al României în Statele Unite ale Americii din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready