Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
15:57    |    27/05/2015

Un algoritm dezvoltat de un grup de cercetători elimină automat reflexiile din fotografii

Un grup de cercetători de la Massachusetts Institute of Technology din Boston a realizat un program de calculator care elimină automat reflexiile dintr-o fotografie, scrie DPA.

Yichang Shih, cercetător în știința computerelor la MIT și autor al studiului care explică algoritmul, menționează că acesta a fost dezvoltat în colaborare cu Daniel Zoran și Yair Weiss, cercetători și absolvenți ai Universității Evreiești din Ierusalim. Algoritmul a fost testat pe 197 de fotografii, realizate din spatele unei ferestre, de pe platformele digitale Google+ și Flickr, iar 96 dintre fotografii conțineau reflecții duble, potrivit portalului newsoffice.mit.edu.

'Softul dezvoltat de cercetătorii de la MIT ar putea fi integrat în programele standard de calculator care editează imagini, dacă algoritmul va fi îmbunătățit', a declarat Yoav Schechner, profesor de inginerie electrică la Institutul Politehnic Israelian din Haifa.

Cercetătorii vor face o prezentare publică a acestei reușite cu prilejul conferinței 'Computer Vision and Pattern Recognition', care va avea loc la 8-10 iunie în Boston, la Hynes Convention Center. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready