Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
13:42    |    13/01/2017

Managerul Circului Globus, demis de primarul Firea, dupa incendiul in care au murit 11 animale

Managerul Circului Globus a fost demis, a anunțat, vineri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, la o clădire administrativă și la un grajd cu lei și tigri din Șoseaua Petricani, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISU-BIF). Clădirea Circului "Globus" era destinată animalelor retrase din activitate, iar în respectivul spațiu nu erau stocate materiale inflamabile. 11 animale au murit, iar 21 au fost salvate.

O petiţie pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice la circuri, iniţiată după incendiu, a strâns, în doar câteva ore, peste 15 mii de semnături.
 
Clădirea Circului "Globus" care a luat foc joi dimineață era destinată animalelor retrase din activitate iar în respectivul spațiu nu au fost stocate materiale inflamabile, a declarat pentru AGERPRES managerul instituției de spectacole, Victor Coman.

"N-au fost stocate acolo furaje și materialele inflamabile. Pur și simplu, acoperișul și tavanele, fiind din lemn, au luat foc", a spus el. Managerul a susținut că, potrivit primelor informații, focul ar fi izbucnit dintr-o încăpere goală.

El a adăugat că respectiva clădire, situată în Șoseaua Petricani, este una veche, dată în administrarea circului în 2011 iar acoperișul a fost reparat vara trecută.

Spațiul este destinat animalelor retrase din activitate.

"Din păcate, am moștenit un număr foarte mare de animale cu care nu se mai poate lucra. Acolo erau și cinci tigri siberieni care fuseseră dresați de Ștefan Pleșoianu", a amintit directorul Circului "Globus".

El a precizat că o parte dintre aceste animale au fost relocate în grădini zoo din țară.
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready