Paris
London
New York
Wednesday, 21 November, 2018
Last Update 13:42
02:05    |    28/11/2017

Firea la Comandamentul de iarnă: Anul acesta suntem și mai bine pregătiți decât anul trecut

Primăria Municipiului București (PMB) este pregătită să efectueze o deszăpezire eficientă în Capitală, printr-o "foarte bună" organizare și o întrebuințare corespunzătoare a resurselor umane și materiale de care dispune, urmând să se acționeze cu 3.000 de persoane, 1.000 de utilaje, dintre care 623 pentru sectoare, a declarat, luni, primarul general Gabriela Firea.

"Anul acesta suntem și mai bine pregătiți decât anul trecut, avem 1.000 de utilaje la nivelul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector prin operatorii de salubritate care au contracte cu primăriile de sector, dintre care 623 la sectoare, restul la instituțiile subordonate. 3.200 de persoane, ca și forță umană, 14.500 tone în stoc de material antiderapant", a precizat Firea, la comandamentul de iarnă.

Ea a adăugat că, anul acesta, o noutate o constituie achiziționarea a 20 de mașini pentru topit zăpada, precum și 200 de freze, utilaje de mai mici dimensiuni, care vor acționa atât pe trotuare, cât și pe străduțele secundare.

Cât privește persoanele fără adăpost, edilul Capitalei a spus că s-au luat măsuri ca acestea să nu rămână sub cerul liber, să accepte sprijinul Primăriei Capitalei și al primăriilor de sector.

"Avem centre sociale bine dotate, în care pot să găsească haine uscate, mâncare caldă, medicamente și, cel mai important, acoperiș deasupra capului, îngrijire medicală și companie", a menționat Firea.

Primarul general le-a cerut directorilor de la RADET și RATB să se pregătească corespunzător pentru această iarnă, lucru valabil și pentru structurile de Poliție din Capitală, cărora le-a solicitat să colaboreze pentru a fluidiza circulația.

Primarii de sectoare au raportat gradul de pregătire pentru sezonul de iarnă, o situație deosebită fiind prezentată de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, care s-a arătat nemulțumit de activitatea societății care asigură salubrizarea.

"La Sectorul 3, lucrurile nu sunt atât de bune pe cât ne-am dori. Salubritate din ce în ce mai rău în Sectorul 3. I-am chemat la discuții pe directori și nu numai. Astăzi de dimineață am schimbat directori de direcție, șefi de serviciu și tot serviciul care se ocupă de chestiunea asta. Iarna trecută am avut probleme cu deszăpezirea. Iarna trecut, Primăria Generală i-a amendat de mai multe ori. Suntem în analiză, iar, dacă și iarna asta lucrurile vor merge la fel de rău, să vedem în ce măsură putem să intrăm și să suplimentăm utilajele, operațiunile, să vedem în ce măsură ne permite legea. Suntem preocupați și sperăm ca societatea care are contract cu Primăria să-și respecte contractul și să-și facă treaba pentru care a fost angajată", a afirmat Negoiță.

Gabriela Firea a adăugat că nu este dispusă să facă "rabat" la curățenie și deszăpezire, însă a subliniat că va acorda ajutorul, acolo unde situația o va cere.

"În premieră, Primăria Capitalei a făcut aceste eforturi pentru a avea și mașini de topit zăpada și freze și resurse umane și stocuri în plus față de ceea ce pregătesc sectoarele prin contractele cu operatorii de salubritate, tocmai pentru a veni în sprijinul dumneavoastră, nu doar să cerem și, printr-un efort comun conjugat, să realizăm o deszăpezire exemplară", a punctat Firea.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready