Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
16:46    |    04/05/2020

Coronavirus: Primul caz de COVID-19 în Franţa ar data de la sfârşitul lunii decembrie (studiu)

Medici francezi sunt de părere că noul coronavirus circula deja în ţară la sfârşitul lunii decembrie. Această concluzie a fost trasă după ce ulterior a fost diagnosticat un pacient care fusese internat într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie, relatează luni EFE.

Yves Cohen, responsabilul de terapie intensivă la spitalele Avicenne de Bobigny şi Jean Verdier de Bondy, a dezvăluit într-un interviu acordat luni postului de radio France Info că acest caz a fost descoperit într-o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR, efectuate asupra a 24 de pacienţi internaţi în decembrie şi ianuarie cu pneumonie.

Unui pacient internat la spitalul Jean Verdier i-au fost prelevate probe PCR, care au fost de abia acum analizate şi care au ieşit pozitive la COVID-19.

Bărbatul, care nu efectuase călătorii ce ar fi emis ipoteza contagierii în străinătate, a fost bolnav timp de 15 zile, iar cei doi fii şi soţia au fost de asemenea contagiaţi.

Acest lucru presupune că soţia, fiind asimptomatică, putea fi la originea contagierii întregii familii. Mai ales că ea lucra la pescăria unui supermarket, în rândul căreia există un mare număr de clienţi chinezi.

Concluziile urmează să fie publicate într-o revistă de specialitate săptămâna viitoare.

Agenţia Regională de Sănătate Ile-de-France va analiza această ipoteză ce pare să confirme teoria că noul coronavirus circula deja în Franţa înainte de înregistrarea primelor cazuri, consemnate oficial la 24 ianuarie.

Este vorba de un francez de origine chineză şi de doi turişti chinezi care trecuseră prin oraşul Wuhan, unde a izbucnit focarul pandemiei. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready