Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
18:47    |    08/05/2020

Cum a ajuns România să aibă 900 de morţi de COVID. Nelu Tătăru dezvăluie "cerinţa" OMS

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autorităţile de la Bucureşti au decis să treacă infecţia cu coronavirus drept cauză a morţii şi în cazul pacienţilor care aveau şi alte afecţiuni grave, unele în fază terminală, la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Trebuie să ne gândim că fiecare din acești decedați avea și infecție cu noul coronavirus. Noi ținem să raportăm orice infecție cu coronavirus. Cei care aveau comorbidități nu le aveau cu o zi înainte, le aveau de ani de zile. Faptul că a intervenit o infecție cu coronavirus poate să fi grăbit decesul pentru o boală cronică, dar avea acea infecție cu coronavirus", a spus Nelu Tătaru, joi seara, la o televiziune de ştiri.

"Față de alte țări care nu raportează – și mă refer aici la Germania – decât cazuri strict fără comorbiditate, care au murit de infecție coronavirus, am ales, și la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, care ne-a cerut să raportăm fiecare caz de infecție cu COVID, am ales să raportăm inclusiv cazurile decedate care aveau infecții COVID", a explicat el.

Declaraţia vine după ce, secretarul de stat Horațiu Moldovan a spus că multe dintre persoanele cu comorbidități, diagnosticate și cu SARS-CoV-2, erau deja într-o stare atât de gravă din cauza bolilor cronice de care sufereau, încât nu se poate spune cu exactitate dacă au murit din cauza noului coronavirus.

Ministrul Sănătății a mai declarat că orice caz de infecție cu coronavirus trebuie raportat.

"Sunt decizii conform Organizației Mondiale a Sănătății, care ne cerea să raportăm orice infecție COVID și atunci noi raportăm inclusiv la cei decedați, pentru că sunt niște studii la nivel european, la nivel național și decesele apărute într-un anumit focar ne dau și evoluția virusului. Orice caz de infecție cu COVID trebuie raportat", a declarat Nelu Tătaru.

În România sunt confirmate până joi, 14.499 de cazuri de coronavirus. Un număr de 6.144 de români s-au vindecat și alți 898 au murit din cauza virusului, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.142 de persoane.

Alte 20.841 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sursa: Antena 3.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready