Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
13:45    |    15/05/2020

Oficial, în România nu este epidemie de COVID – 19. Se cere demisia lui Orban și Tătaru. Banii promiși medicilor antipandemie nu se pot acorda

Lovitură pentru ”cei din linia întâi”: senatorul PSD Florian Bodog a afirmat că sporul pentru condiţii periculoase în cazul personalului medical nu poate fi acordat. Aceasta pentru că nu a fost emis nici acum ordinul de declarare a epidemiei în ţara noastră. Altfel spus, SARS CoV2 nu există la noi…

Pe cale de consecință, Bodog cere demisia premierului Ludovic Orban şi a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, informează AGERPRES.

Haos în sistemul medical

„Ministerul Sănătăţii nu a emis niciodată ordinul de declarare a epidemiei în România! Spitalele sunt în haos! Ministrul Sănătăţii minte! În urma discuţiilor avute cu lideri ai Sanitas din ţară, dar şi cu manageri de spitale, am aflat că spitalele au transmis atât către minister, cât şi către CNAS solicitări pentru plata personalului – mă refer la stimulentul de risc -, însă ministerul nu a alocat banii. Mult mai grav şi mai iresponsabil este însă că nici sporul pentru condiţii periculoase nu poate fi acordat, conform HG 153/2018. Pentru că – iar asta e monstruos – Ministerul Sănătăţii nu a emis nici acum ordinul de declarare a epidemiei în ţara noastră”, a scris Bodog pe Facebook.
Afară cu Orban

El a adăugat că aceasta este ultima zi din starea de urgenţă, iar Ministerul Sănătăţii ”nu a fost în stare să emită acest act fundamental”. „Nu mai e de joacă, nu mai e cu scuze sau ”artificii”. Orban trebuie să demisioneze, Tătaru trebuie să demisioneze! Acum”, a mai afirmat acesta.

www.capital.ro
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready