Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
10:48    |    18/11/2020

Episcopia Huşilor demarează caravana ''Dar de Crăciun''

Episcopia Huşilor demarează caravana "Dar de Crăciun", o campanie de ajutorare a copiilor care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Episcopiei Huşilor, dacă în cursul anilor trecuţi mii de copii de adunau în curtea Catedralei Episcopale şi primeau daruri de la Moş Crăciun, anul acesta, având în vedere contextul epidemiologic, caravana se va deplasa la domiciliul fiecărui copil.

"Bucuria Naşterii Domnului, materializată în daruri pentru cei mici, va ajunge şi anul acesta în casele a 2.000 de copii din Episcopia Huşilor, prin oamenii cu inima bună. Moş Crăciun va veni direct la casele copiilor, dăruindu-le îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă şi sanitare, dulciuri şi multe zâmbete. Dacă anii trecuţi programul 'Dar de Crăciun' umplea curtea Catedralei Episcopale din Huşi cu chipurile voioase şi luminoase ale copiilor, anul acesta, prin intermediul caravanei, pe parcursul mai multor zile, între 7 decembrie şi 18 decembrie, fiecare copil va fi vizitat acasă", se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

Acţiunea de binefacere este derulată de "Filantropia Ortodoxă" Huşi, coordonată de consilierul eparhial Vladimir Beregoi.

"Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos de anul acesta nu trebuie să îşi piardă nicidecum din căldura, atmosfera duhovnicească, dăruirea, candoarea şi fericirea cu care ne acoperă de fiecare dată. Iubite frate al celui singur şi părăsit, iubită soră a celui sărman, iubite părinte al celui orfan, haideţi împreună să aducem o rază de lumină şi speranţă pentru cei 2.000 de copilaşi care îl aşteaptă pe Moş Crăciun! Fii alături de noi, căci, chiar dacă este pandemie, Moşul vine şi anul acesta! Domnul Hristos se naşte din nou, în această lume, în care noi, cuminţi şi primeniţi la suflet, Îl aşteptăm cu dor! Să încălzim şi să îmbrăcăm pe aceşti copilaşi sărmani cu inima şi cu faptele noastre bune, asemeni cu cele ale Pruncului din ieslea cea săracă a Betleemului, care ne ascultă şi plineşte rugile noastre, în fiecare zi", a transmis preotul Vladimir Beregoi. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready