Paris
London
New York
Sunday, 11 April, 2021
Last Update 01:02
10:49    |    11/02/2021

România, sub cod galben de ger! Pâna la -14 grade în București

ANM a emis o avertizare de răcire bruscă în toată țara. Vremea se va răci considerabil. Se anunță depuneri de polei în zonele de vest și nord-vest ale țării.În noaptea de joi spre vineri se anunță ger pentru zonele de vest, nord, nord-est şi de centru ale ţării.

”De mâine noapte, masa de aer polar va pătrunde în partea de vest, centru și nord a țării apoi spre sfârșitul săptămânii va cuprinde toată țara” a declarat Elena Mateescu, director ANM

”Ne așteptăm să avem 10-20 de cm de zăpadă și în zone mai joase de relief(…). Dacă informațiile indică posibilitatea creșterii gradului de alertă vom emite un cod portocaliu, așa cum o facem de fiecare dată cel puțin pentru zona montană”, a mai spus directorul ANM.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor, iar vântul va mai avea intensificări.

Vremea va fi deosebit de rece, geroasã în special la începutul zilei în vest, nord şi centru, iar noaptea în cea mai mare parte a ţãrii şi vântul intens din majoritatea regiunilor va amplifica senzaţia de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei şi în Transilvania şi -1…0 grade în regiunile sudice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -18 şi -8 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, local în zonele montane şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru şi nord.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în toate regiunile, cu viteze mai mari la munte, unde rafalele vor depãşi 100…120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, precum şi în est, centru şi sud-vest, în general cu 65…75 km/h, iar temporar ninsorile vor fi viscolite. Izolat se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo 13 februarie 2021

Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasã la începutul zilei în majoritatea zonelor, iar noaptea în regiunile centrale şi local în sudul şi în vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -11 şi -1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -17 şi -7 grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea în nord şi nord-vest unde local va ninge.

Deşi în diminuare faţã de intervalul anterior în majoritatea zonelor, vântul va continua sã prezinte intensificãri mai ales ziua la munte, cu rafale de 80…100 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, în Moldova unde se vor depãşi local 60…70 km/h şi cu viteze mult mai mici pe alocuri şi în restul zonelor, spulberând local zãpada şi amplificând senzatia de frig.

Prognoza meteo 14 februarie 2021

Vremea va fi în continuare deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, local geroasã la începutul zilei şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -6 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -6 grade, cu valori mai scãzute atât ziua, cât şi noaptea în zonele depresionare.

Cerul va fi temporar noros şi va ninge slab local în nord, nord-est şi la munte şi pe spaţii restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, local şi temporar în regiunile estice şi izolat în celelalte zone.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready