Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
12:58    |    10/04/2022

Prognoză ANM: Temperaturi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare în toate regiunile ţării, dar specifice acestei perioade

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, săptămâna viitoare, în toate regiunile ţării, însă, ulterior, până la finalul lunii aprilie, temperaturile vor fi uşor mai ridicate decât cele normale, potrivit estimărilor meteorologice emise pentru următoarele patru săptămâni (11 aprilie - 9 mai 2022) de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Luna mai va debuta cu temperaturi normale pentru perioada respectivă pe întreg teritoriul României şi cu precipitaţii excedentare în regiunile centrale şi nord-estice.

Astfel, în săptămâna 11 - 18 aprilie 2022, valorile termice vor fi, în toate regiunile, în jurul celor specifice pentru această perioadă a anului, în timp ce regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sud-vestice şi la munte.

În perioada 18 - 25 aprilie 2022, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Estimările pentru săptămâna 25 aprilie - 2 mai 2022 arată temperaturi medii uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, şi un regim pluviometric deficitar în regiunile sud-estice. În restul ţării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

În ultima săptămână de prognoză, 2 - 9 mai 2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi local excedentare în regiunile centrale şi nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei.

Estimările meteorologice pentru cele patru săptămâni menţionate sunt realizate de către ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2002 - 2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready