Paris
London
New York
Sunday, 28 April, 2024
Last Update 20:20
11:32    |    31/08/2023

Ciolacu: Alocăm ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul va acorda ajutoare familiilor victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru cei cu locuinţele afectate de incendiu, precizând că vor fi plătite toate cheltuielile cu transportul, cheltuielile forfetare pentru însoţitorii tuturor pacienţilor români transferaţi în străinătate.

"Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa", a precizat Ciolacu, la începerea şedinţei de guvern.

El a amintit că joi s-a înregistrat un al treilea deces în cazul acestei tragedii.

"Din păcate, astăzi s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Aş dori să transmit condoleanţe familiei în numele meu şi al Guvernului României şi cred că cel mai important este acum ca toţi ceilalţi pacienţi aflaţi în stare gravă să fie salvaţi, iar restul răniţilor să se întoarcă cu bine la familiile lor", a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că este în permanentă legătură cu spitalele din Europa unde au fost transferaţi răniţi.

"Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari şi ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim şi de asemenea o şi transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească toate cheltuielile în ceea ce priveşte transportul, cheltuielile forfetare pentru însoţitorii tuturor acestor pacienţi români. Consider că este un gest absolut firesc într-o asemenea situaţie", a mai spus premierul. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready