Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
17:48    |    20/03/2013

Vânzările de lapte AU SCĂZUT cu aproape 45%. Pierderile sunt de câteva zeci de milioane de euro

Vânzările de lapte au scăzut cu aproape 45% în ultimele zile, iar procesatorii au înregistrat pierderi de câteva zeci de miloane de euro din cauza scandalului aflatoxinei, a declarat miercuri Dorin Cojocaru, directorul executiv al patronatului procesatorilor de lactate APRIL.

"Vânzările au scăzut cu 30% până acum două zile, comparativ cu acum două săptămâni, dar trendul este spre 45% scădere", a arătat Cojocaru. El evaluează pierderile procesatorilor de lactate din ultimele zile a câteva zeci de milioane de euro. Reprezentantul patronatului spune că relansarea consumului va întârzia, deoarece se suprapune cu postul Paştelui.

"O parte din marfă am stocat-o în telemea şi o să începem să producem lapte praf până se va relansa consumul", a afirmat Cojocaru.

El a adăugat că marfa este "ultratestată" şi că pe raft nu există niciun produs contaminat. "Produsele lactate de pe rafturile magazinelor sunt foarte sigure. Nu înţeleg de ce a trebuit să riscăm toată industria românească pentru anumite interese", a mai spus el.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready