Paris
London
New York
Saturday, 22 June, 2024
Last Update 13:59
16:08    |    08/05/2013

Wizz Air a ajuns la o investiţie de aproximativ un miliard de dolari în România

Operatorul aerian Wizz Air, una dintre cele mai mari companii low-fare, low-cost din România şi din Europa Centrală şi de Est, va creşte la şapte aparate flota de Airbus A320 alocată bazei din Bucureşti, investiţia totală pe piaţa din România apropiindu-se de un miliard de dolari, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.

Noua aeronavă va începe operaţiunile pe 4 iulie şi va fi primul aparat alocat bazelor din România echipat cu sistemul pentru vârful aripilor Sharklet, de economisire a combustibilului.

'Sunt încântat să anunţ această investiţie semnificativă în flota şi în creşterea locurilor de muncă de la baza noastră din Bucureşti. Prin alocarea unei noi aeronave Airbus A320 în Bucureşti, ne sporim angajamentul pentru piaţa din România, vom crea mai multe locuri de muncă şi vom transporta în plus 300.000 se pasageri în primul an. Este un an plin de veşti bune pentru cei care doresc să rezerve la tarife accesibile de încredere. Wizz Air a introdus noi rute din Bucureşti către Alghero, Geneva, Girona, Oslo, Tel Aviv şi Dubai şi acum creştem numărul de zboruri pe rutele deja existente. Wizz Air a reacţionat întotdeauna prompt la oportunităţile de creştere pe pieţele cheie şi ne vom asigura că România continuă să se bucure de legături aeriene excelente cu restul Europei', arată György Abrán, chief commercial officer la Wizz Air, într-un comunicat remis AGERPRES.

Cea de-a şaptea aeronavă Wizz Air din Bucureşti va opera 19 zboruri săptămânale suplimentare pe rutele deja existente şi va asigura consumatorii români şi turiştii că vor avea întotdeauna acces la conexiuni aeriene accesibile. Cu 12 aeronave alocate celor 4 baze româneşti, Wizz Air estimează să transporte peste 3,3 milioane de pasageri în acest an, din care peste 1,8 milioane vor fi transportaţi doar de la aeroportul din Bucureşti, subliniază reprezentanţii companiei.

Wizz Air operează o flotă de 43 de aeronave Airbus A320 de la 16 baze, pe 270 de rute făcând legătura cu 94 de destinaţii din 33 de ţări.

Sursa: AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready