Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
16:32    |    06/06/2017

Viorel Ștefan: Băncile mai au plafon pentru Prima Casă; putem suplimenta cu până la 600 milioane lei

Băncile mai au plafon pentru programul Prima Casă, iar dacă el se epuizează putem suplimenta până la rectificare cu 500 - 600 milioane lei, a declarat marți Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor Publice, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu.

"Mă surprinde faptul că presa spune că nu mai există plafon. Eu știu de la bănci că au plafon disponibil pentru Prima Casă. Dacă se consumă plafonul noi avem o rezervă și o să putem suplimenta. Cred că mai putem suplimenta până la rectificare cu 500 — 600 milioane lei", a afirmat ministrul Finanțelor.

Pe de altă parte, acesta a arătat că are emoții în ceea ce privește cheltuielile bugetare pe primele cinci luni, veniturile fiind în plan.

"Am emoții pentru că nu am toate informațiile privind cheltuielile. Vom rămâne pe primele cinci luni pe un echilibru bugetar", a spus ministrul.

Programul 'Prima Casă' a atins un maxim istoric al solicitărilor de garantare, fiind înregistrate zilnic peste 600 de noi solicitări, a informat, în 25 mai, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready