Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
09:37    |    09/08/2017

Isărescu: Investițiile private nu stau bine pentru că este acest climat de tărăboi, în general

Nivelul investițiilor private este unul scăzut din cauza climatului de "tărăboi general", acesta având un efect descurajant, a afirmat marți guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

"Investițiile nu stau bine nu numai pentru că investițiile publice nu stau bine, nu stau bine și pentru faptul că absorbția banilor europeni nu este cum trebuie și pentru faptul că investițiile private nu stau bine. Și dacă mă stimulați.. Păi hai să vă spun ceva: investițiile private nu stau bine pentru că este acest climat de, să spunem, tărăboi în general. A fost citat domnul președinte cu "țopăiala". Eu aș vrea să prind încă pe acest post și momentul în care în țara asta se va urmări altceva decât un scandal așa aproape permanent, discuții care descurajează investiția. Cine poate să facă investiția când vede că este un tărăboi general. Deci nu este legată problema investițiilor și nivelul încă scăzut, nesatisfăcător, ca să zic așa, al investițiilor față de potențialul economie și față de ceea ce dorim să facem în această țară de încasările de la buget. Nu este legată numai de asta", a declarat Isărescu la conferința de prezentare a Raportului asupra inflației.

Acesta a arătat în cadrul conferinței că gradul de utilizare a capacităților de producție depășește media pe termen lung în majoritatea grupelor industriale, dar investițiile trenează.

Isărescu a mai spus că fenomenul subcapitalizării firmelor din România necesită o analiză amplă și pentru că se observă creditarea companiilor într-un ritm mai încet. BNR a făcut o cercetare și din aceasta a reieșit că una dintre cauze este că acestea nu sunt bancabile.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready