Paris
London
New York
Wednesday, 24 February, 2021
Last Update 01:02
23:50    |    05/09/2017

Tudose: Din 36 de bănci active 18 nu declară profit

Premierul Mihai Tudose a afirmat marți că din 36 de bănci active în România 18 nu declară profit.

"Din 36 de bănci active o jumătate sunt super în regulă, o jumătate insistă că ele nu sunt în stare să facă profit, ceea ce eu nu cred. Avem 18 bănci care nu declară profit, care spun că s-au închis pe pierderi. S-a dus ANAF, a început să se ducă la ele, să vadă cum de le iese chestia asta. Suntem încă în control. Eu știu că sediul Crucii Roșii e la Geneva, numai ăia vin și fac apostolat, ajută copiii, ajută balena, e în regulă", a declarat Tudose la TVR 1.

El a adăugat că prin declarațiile sale nu a atacat băncile, pentru că acestea reprezintă un element foarte important în orice economie, dar nu înțelege cum de unele pot fi în regulă și altele nu.

"Mă întreb, mai timid sau nu, de ce la noi dobânda e cam de două ori mai mare decât tot ceea ce este împrejur? Întreb retoric, așa, deocamdată. Înțeleg că nu sunt filiale ale unor organizații neguvernamentale care vor să fie furnizori de bine, sunt niște agenți economici care vor să facă profit, dar hai să fim într-o situație în care să câștige și ei, să ne fie bine și nouă, nu numai lor și deloc nouă", a spus premierul.

Întrebat de ce nu a făcut publice numele băncilor care se află în raportul ANPC, Tudose a răspuns că legea nu permite acest lucru.

"Așa spune legea, nu e voie să faci public. Nu sunt foarte de acord, am avut acea discuție cu dublu standard și recunosc că și eu bodogăneam când ANPC sau alt organism de control se duce într-un supermarket, vede un pui care a murit de mai multă vreme decât îi permitea religia și nu are voie să dea numele supermarketului sau al produsului. Am rugat pe colegii mei să facă cumva să putem da acest lucru, fiindcă una e o suspiciune și alta e când este evidența, adică ai un șobolan în raft și eu nu pot să spun unde e", a arătat premierul.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready