Paris
London
New York
Friday, 22 January, 2021
Last Update 09:52
00:15    |    16/03/2020

Şeful FMI cere măsuri fiscale suplimentare pentru limitarea pagubelor economice provocate de coronavirus

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, a cerut guvernelor să adopte măsuri fiscale suplimentare pentru a opri pandemia de coronavirus (Covid-19) să provoace pagube economice pe termen lung, transmite Reuters.

Într-o postare pe blogul FMI, Georgieva a explicat că încă 20 de ţări şi-au exprimat interesul pentru programe de finanţare de la organismul internaţional, iar în următoarele zile vor continua discuţii cu acestea.

FMI este pregătit să mobilizeze capacitatea sa de finanţare de o mie de miliarde de dolari pentru a ajuta cele 89 de ţări membre, a dat asigurări Georgieva. Aceasta a adăugat. "În condiţiile extinderii epidemiei, este din ce în ce mai urgent să fie adoptate măsuri globale de stimulare fiscală, coordonate şi sincronizate".

Oficialul FMI a sugerat că ar putea fi necesare acţiuni fiscale coordonate de mărimea lor adoptate în timpul crizei financiare globale din 2008-2009.

În domeniul politicii monetare, Georgieva a explicat, dând ca exemplu deciziile Rezervei Federale a SUA, că băncile centrale "ar trebui să continue să sprijine cererea şi să îmbunătăţească încrederea prin relaxarea condiţiilor financiare şi asigurarea unui flux de creditare către economia reală".

Directorul general al FMI avertiza luna trecută că extinderea rapidă a epidemiei va reduce probabil creşterea economică a Chinei în acest an la 5,6%, în scădere cu 0,4 puncte procentuale faţă de prognoza din ianuarie, şi va şterge 0,1 puncte procentuale din avansul economiei mondiale. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready