Paris
London
New York
Friday, 01 July, 2022
Last Update 09:51
01:04    |    26/04/2012

Piece of 250,000 year old UFO found in Romania. Swiss laboratory confirms the find!

An object made of aluminum, dating back at least 250,000 years, was found at Aiud in a salt quarry in 1973. Since aluminum was found by mankind only in the year 1825, many believe the object is extraterrestrial. “Lab tests take us to the conclusion that this is a very old UFO piece, especially that the substances in its composition cannot be combined with the technology available on Earth,” the head of the Romanian UFO association, Gheorghe Cohal, told Libertatea.

In a sand quarry in Aiud, 1973, some workers found three objects covered by a hardened layer of sand, 10 meters deep. Archeologists called to the scene took the objects to the Cluj Napoca History Museum. After cleaning them, specialists determined that two of the objects were bones of a mastodon, which went extinct one million yuears ago, and the third was an aluminum manufactured item.

Swiss lab confirms

A piece of the strange artifact was sent to metallographic specialists. Test results indicate that the object was an alloy of metals, 90% being aluminum. The tests indicated that the object was at least 250,000 years old. Amazed by the results, Romanian scientists sent the piece for further tests at a laboratory in Lausanne, Switzerland, which confirmed the results.

The problem was that 250,000 years ago, no human being knew about metals and aluminum was only discovered in 1825. Therefore, researchers say the piece of metal could not have been made by man, but by a superior being. Some scientists suggested that the piece might come from a flying saucer.

 

Un fragment dintr-un OZN vechi de 250.000 de ani descoperit in Romania. Un laborator din Elvetia confirma !

Un obiect fabricat din aluminiu, cu o vechime de cel puţin 250.000 de ani, a fost găsit la Aiud, în anul 1973, într-o carieră. Însă cum aluminiul a fost descoperit de om abia în anul 1825, mulţi cred că obiectul ar fi de origine extraterestră. “Analizele de laborator ne conduc la concluzia că este un fragment foarte vechi de OZN, mai ales că substanţele care îl alcătuiesc nu pot fi combinate cu tehnologia de pe Pământ”, a declarat pentru Libertatea, juristul Gheorghe Cohal, directorul asociaţiei ufologilor români.

În 1973, într-o carieră de nisip din Aiud, câţiva muncitori au găsit trei obiecte acoperite de un strat întărit de nisip, la o adâncime de 10 metri. Au fost chemaţi arheologii, care au dus obiectele la Muzeul de Istorie din Cluj-Napoca. După curăţare, specialiştii au determinat că e vorba despre două oase de mastodont, un mamifer uriaş, rudă cu elefantul, care a dispărut în urmă cu 1.000.000 de ani şi despre un obiect din aluminiu manufacturat, adică realizat de fiinţe inteligente.

Elvetienii confirma vechimea de 250.000 ani

O bucată din ciudatul artefact a fost trimisă, pentru studiu, specialiştilor în metalografie. Conform buletinului de analiză nr. 380, Proba NK-2 emisă de Centrul de cercetări şi proiectări pentru metale radioactive de pe platforma Măgurele, “minunea” de la Aiud e un aliaj de metale, în care aluminiul deţine o proporţie de peste 90%. În buletinul de analiză s-a evidenţiat faptul că oxidul de aluminiu de pe suprafaţa obiectului e neobişnuit de gros, adică a stat mult timp în pământ, şi că metalul are o structură îmbătrânită. Metalurgiştii au stabilit că vechimea obiectului este de cel puţin 250.000 de ani. Uimiţi de rezultate, cercetătorii români au trimis proba de lucru şi la un laborator din Lausanne, Elveţia, unde informaţia a fost confirmată.

Obiectul apartine unei maşini zburătoare

Problemele care s-au ridicat atunci au fost că oamenii nu cunoşteau metalurgia cu 250.000 de ani în urmă, iar aluminiul a fost descoperit abia în anul 1825. Ca atare, cercetătorii susţin că bucata de metal, denumită “călcâiul de la Aiud” sau călcâiul de aluminiu, nu ar fi putut fi creată de om, ci de o fiinţă superioară. S-a propus ipoteza că ar putea fi talpa unei maşini zburătoare, capabilă de decolare şi aterizare verticală.

“Ştiam de obiect din relatările sporadice apărute în presă şi din cartea «Enigme în Galaxie », de Florin Gheorghiţă, publicată în 1983. Până în 2007, nu a apărut însă vreo fotografie, nici măcar în carte - doar o schiţă desenată de autorul cărţii, omul care a văzut acel obiect”, a explicat directorul Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN).

 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready