Paris
London
New York
Friday, 01 July, 2022
Last Update 09:51
16:11    |    11/09/2012

Rosia Montana secret kept for 36 years! Miner’s confession: “It was huge! It was definitely not human!”

A 2012 discovery at Rosia Montana can change everything about history of humankind. The message went viral on Facebook, with thousands of views.

In February 2012, a team of geologists conducted digs at Rosia Montana, in one of the galleries uncovered by the Agatarsi 5,500 years ago (Agatarsi were ancestors of the Dacians and lived on the territory of nowadays’ Romania. Herodotus was the first to write about this enigmatic people, which lived in luxury, wore tattoos and gold jewelry). They found here a huge slab of stone, made of 15% granite dust, 30% wolfram and 55% gold dust.

The slab was 12 meters long, six meters wide and three meters tall and weighed about 1,700 tons. The slab is believed to contain about 900 tons of gold.

Rosia Montana, guarded by giants !

What is more shocking is the place where this amazing discovery was found. The slab was found in the Hiperboreana gallery, in Valea Cornei, under Corna village at Rosia Montana. This place was probed 36 years ago and because of the amazing archeological and anthropological finds here, deemed unconceivable at the time, the found was closed and sealed on Securitate orders. The miners who were called to dig in this gallery died, only four survived. One of them, Ion Mois, talked about that night he will never forget.

“In the winder of 1976, I was called by the chief engineer with orders to reopen, consolidate and electrify the old gallery 13, which had been shut during the Austrian-Hungarian rule. The gallery was old, not in use since the time of the Agatarsi… we found a bone so big as we had never seen before… After showing it to the mine manger, he gave it to the Securitate officer of the Rosia Montana mining enterprise and we were investigated by prosecutors for four days (…) About a month and a half later, we were called again… That is when I saw it. The archeologists had taken out a huge skeleton, about ten meters long, which was lying on one side with its legs bent. The bone I had found had a red string around it and that is when I realized it was actually a vertebra,” the miner said.

Mois added that he heard one archeologist saying that the skeleton belonged to a hyperborean, the ancestors of the human race. Other older archeologist contradicted him and said the skeleton was going to be sent to Moscow.

The miner recounted that later on, he was given a picture of the skeleton, which he kept a secret all these years.

A similar find was made in Greece, with the remains disappearing as fast as the ones at Rosia Montana.


 

SECRETUL de la Rosia Montana, pastrat 36 de ani! Marturia unui miner: "Era urias! Sigur NU ERA OM"

O descoperire facuta in 2012 la Rosia Montana poate schimba tot ce stim despre istoria omenirii. Mesajul a devenit viral pe Facebook si a strans o multime de vizualizari.

In februarie 2012, o echipa de geologi a facut sapaturi la Rosia Montana, in una dintre galeriile descoperite de agatarsi,( *Agatarsi au fost stramosii dacilor si au locuit in spatiul in care se afla acum Romania. Herodot a fost primul care a relatat despre acest popor enigmatic, format din oameni foarte luxosi, care se tatuau si purtau bijuterii din aur.) acum 5500 de ani. Au gasit aici o bucata uriasa din piatra, cu o compozitie de 15% praf de granit, 30% wolfram si 55% pulbere de aur.

Lespedea care este perfect slefuita avea o lungime de 12 metri, o latime de 6 metri si o inaltime de 3 metri, cantarind cu aproximatie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decat a fost estimata “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperita la Baalbek, numai aurul continut in ea reprezentand cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decat s-ar fi putut obtine prin reciclarea integrala timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Rosia Montana in urma exploatarilor aurifere, si de 150 de ori mai mult decat tot aurul extras de la suprafata si din toate galeriile de agatarsi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari si de romani la un loc.

Rosia Montana, pazita de giganti!

Ceea ce socheaza si mai tare este locul unde a fost facuta aceasta uluitoare descoperire. Lespedea a fost gasita in Galeria Hiperboreana, aflata pe Valea Cornei, sub satul Corna de la Rosia Montana. Acest loc a fost cercetat in urma cu 36 de ani iar datorita uluitoarelor descoperi arheologice si antropologice practic de neconceput pentru acea vreme, ea a fost inchisa si apoi sigilata la comanda Securitatii. Minerii care au fost chemati sa sape in aceasta galerie au murit. Doar 4 oameni au mai ramas in viata. Unul dintre ei, Ion Mois, povesteste despre acea noapte pe care nu o va putea uita niciodata.

"Am gasit un os urias. Nu mai vazusem asa ceva"

„Poate ca nu trebuia sa zic nimic, ca doara am jurat la comunisti, dar eu ma trag de fel din Albac, chiar din neamul de moti al lui Avram Iancu, asa ca nu pot sa tac. Uite cum a fost: in iarna lu’ 76, am fost chemat de inginerul sef si am primit dispozitie sa redeschid, sa consolidez si sa electrific vechea galeria 13, ramasa inchisa inca de pe vremea austroungarilor... Galeria era veche, ramasa asa neexploata inca de pe vremea agatarsilor...  atunci am gasit si un os spalat de ape, asa de mare, cum nu ne mai fusese dat sa vad niciodata.... Dupa ce l-am aratat directorului minei acesta l-a predat securistului Intreprinderii Miniere de Stat Rosia Montana, iar pe noi ne-a anchetat Procuratura vreo patru zile...Mi-era frica pentru ai mei.

"Un schelet urias de 10 metri"

„... au venit o echipa intreaga de civili dar si cativa arheologi cu niste echipamente cam ciudate, impreuna cu un echipaj de Militie care a blocat accesul la galeria 13... Dupa inca vreo luna jumate am fost chemati din nou, eu si ortacii mei ... Atunci am vazut grozavia. Arheologii scosesera la iveala din stanca un schelet urias, cam de 10 metri lungime, care zacea pe o parte cu picioarele stranse. Osul pe care il gasisem eu era legat cu o funda rosie si de-abia atunci am vazut ca era de fapt o vertebra. Mama da’ ce mai vertebra! Civilii se foiau de colo-colo! Unii isi notau cate ceva din ce ziceau arheologii, altii faceau poze cu blitzul. Ziceau ceva de unu Densusianu, apoi ceva de hiperboreeni...

"Scheletul asta pleaca la Moscova!"

Altul, si asta era arheologu cel tanar, ca l-am recunoscut dupa cicatrice, a scapat una cum ca scheletul ala era de hiperborean si ca ar putea fi chiar stramosul nostru! „ Nu se poate tavarisce! Ce hiperborean visezi!” - a racnit la el unul gras in haine de piele si cu accent rusesc! - „Omul se trage din maimuta! Unde ai mai pomenit tu maimuta de 10 metri? Gata! Ce s-o mai lungim!? Scheletul asta pleaca la Moscova!... „Ia hai! Strangeti, impachetati in lazi si duceti totul la gara! Si daca mai sufla vreunul vreo vorba v-arunc kaghebeu-n ceafa! „

„... stiu ca am mancat bataie vreo saptamana si ca m-au pus sa semnez ca n-am vazut si ca nu cunosc nimic ... dupa ce m-am intors la mina, unul de-l aveam mereu coada dupa mine cand intram si ieseam din sut, a venit la birt si s-a asezat la masa mea. Cinstit sa fiu cand l-am vazut mi-a inghetat sangele in vine. „Uite Ioane, - mi-a zis -, si eu sunt mot ca si tine. Si tot ca si la tine, neam de neamul meu au fost baiesi la Rosia Montana. Am fost acolo cand s-a descoperit scheletul uriasului. Acum e la Moscova. Eu ca si tine am fost martor. Ia plicul asta si pastreaza-l ca pe ochii din cap. Inauntru ai poza. Sa stii de la mine ca acolo in galerie se afla scheletul unui dac hiperborean, stramos de-al nostru. Pastreaza poza si arat-o nepotilor tai. Eu nu stiu daca scap pentru ca am fost iradiat. Pe voi v-au speriat bine, dar pe noi astia din securitate care nu ne speriem asa de usor, de noi se descotorosesc altfel. Nu te cunosc, nu ma cunosti. Nu ti-am dat nimic! Ai priceput?” „Da, am priceput!”. S-a ridicat si a iesit repede pe usa. Doar doua zile l-am mai vazut cum pasea ca o umbra in urma mea, apoi nu l-am mai vazut niciodata . Dar mai am in schimb poza cu hiperboreanul de la el”.

O descoperire asemanatoare a fost facuta si in Grecia, iar ramasitele gasite au disparut la fel de repede.

sursa : Sport.ro

 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready