Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
15:08    |    30/05/2016

Papa Francisc nu intenționează să demisioneze ca predecesorul său Benedict al XVI-lea

Papa Francisc a respins duminica seara posibilitatea de a demisiona, asigurând că dorește să-și continue sarcina grea în fruntea unei biserici cu 1,2 miliarde de catolici, a anunțat luni Vaticanul, conform AFP.

Pontiful argentinian, în vârstă de 79 de ani, a răspuns participanților la cel de-al șaselea congres mondial al rețelei educative Scholas Occurrentes.

La finalul zilei de duminică, în fața unei audiențe formate din actori renumiți, printre care George Clooney și Richard Gere, și tineri utilizatori ai canalului video YouTube, papa Francisc a dat asigurări că ''nu s-ar fi gândit să demisioneze'' din cauza ''responsabilităților'' sale.

''Vă fac o confidență: nu m-am așteptat să fiu ales și aceasta a fost pentru mine o surpriză. Dar, din acel moment, Dumnezeu mi-a dat o pace care durează și astăzi. Și aceasta mă împinge mai departe, este harul pe care l-am primit'', a spus suveranul pontif răspunzând la o întrebare.

Din fire, sunt un tip inconștient, așa că voi merge mai departe, a adăugat el.

În diferite conferințe de presă și interviuri în anii trecuți, Francisc a lăsat să se înțeleagă că ar putea demisiona, după exemplul predecesorului său, Benedict al XVI-lea, care, după cum a afirmat el, a instituit categoria ''papilor emeriți''.

Actorii Salma Hayek, George Clooney și Richard Gere au primit medalii ''Măslinul păcii'' pentru implicarea lor în susținerea educației.

Susținută de la înființare de papa argentinian, rețeaua internațională de educație Scholas Occurrentes a invitat printre alții tineri din întreaga lume să adreseze întrebări papei pe site-ul de internet ''Ask pope Francis''.

Al șaselea congres mondial s-a bucurat de participarea la Vatican a circa 400 de reprezentanți din comunicare, artă, sport și tehnologie, din aproximativ 190 de țări.

AGERPRES
 
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready