Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
16:39    |    02/07/2019

Raed Arafat: Telemedicina va juca un rol major şi la accidentul vascular cerebral

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat consideră că telemedicina va juca un rol important şi în ceea ce priveşte accidentul vascular cerebral, mai ales pe partea video, el precizând că noul sistem 112 va permite video-call-ul.

"Şi la accidentul vascular cerebral telemedicina va juca un rol major, mai ales partea video, pentru că poţi asista un diagnostic la distanţă, poţi asista un pompier într-o zonă rurală sau un asistent văzând de la distanţă şi punând bolnavul să facă anumite mişcări cât să poţi să îţi dai seama dacă este sau nu. Deci acesta este viitorul. (...) Folosirea telemedicinei în pre-spital devine extrem de importantă, noul sistem 112 va permite video-call-ul în viitor. Suntem în discuţii cu STS-ul şi în momentul în care va permite video-call-ul înseamnă că şi apelantul, dacă la dispecerat personalul e instruit, poate să transmită nişte imagini pe baza cărora se pot lua decizii", a explicat Raed Arafat, marţi, într-o conferinţă care a avut loc la Parlament.

Potrivit acestuia, în România sunt momentan trei centre de telemedicină - la Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi -, sistemul fiind în prezent în upgradare printr-un program de la Banca Mondială.

Secretarul de stat în MAI a arătat că telemedicina se poate realiza şi între spitale. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready