Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
01:34    |    21/01/2020

MB - Jumătate dintre părinţii copiilor cu autism aşteaptă cel puţin 18 luni până la primirea unui diagnostic

Circa jumătate dintre părinţii copiilor cu autism aşteaptă cel puţin un an şi jumătate înainte să primească un diagnostic oficial, a avertizat o organizaţie de caritate, relatează Press Association.

Organizaţia 'Ambitious about Autism' a declarat că multe mame şi taţi se simt 'izolaţi şi neputincioşi' în timp ce aşteaptă un diagnostic

După primirea diagnosticului, multe familii încă întâmpină obstacole pentru a obţine ajutorul necesar pentru nevoile copilului lor, a adăugat organizaţia.

Un sondaj realizat de organizaţie în perioada septembrie-noiembrie 2019 în rândul a aproape 4.000 de părinţi care au copii cu autism a arătat că 49% dintre cei cu un diagnostic oficial au declarat că au aşteptat 18 luni sau mai mult până au obţinut diagnosticul.

Unul din cinci părinţi (19%) a declarat că a durat între 12 şi 17 luni până la primirea diagnosticului.

Circa 7 din 10 (70%) au declarat că nu au simţit că li s-a oferit sprijin adecvat după diagnostic, precum informaţii suplimentare despre autism, grupuri de sprijin sau terapii, precum ajutor cu vorbirea şi limbajul.

'Mulţi părinţi afirmă că se simt izolaţi şi neputincioşi în timp ce aşteaptă să afle dacă copilul lor are autism. Sondajul nostru arată de asemenea că, chiar şi atunci când familiile primesc un diagnostic de autism, ele continuă să depună eforturi pentru a primi ajutor adecvat pentru a înţelege şi susţine nevoile copilului lor şi pentru a-i ajuta să se simtă pozitivi cu privire la viitor', a afirmat Jolanta Lasota, preşedinte executiv al Ambitious about Autism.

Potrivit organizaţiei, aproximativ unul din 100 de copii din Marea Britanie suferă de autism, numărul băieţilor diagnosticaţi fiind de patru ori mai mare decât cel al fetelor.AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready