Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
03:08    |    12/02/2020

Previziuni crunte ale experților. Coronavirusul ar putea infecta 60% din populația lumii

Epidemia de coronavirus ar putea afecta aproape două treimi din populaţia globală dacă nu va putea fi controlată, transmite un epidemiolog de top din Hong Kong.

Avertizarea epidemiologului, pe nume Gabriel Leung, vine ca reacţie la afirmaţia recentă a şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a declarat că cele mai noi cazuri de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, care nu au vizitat niciodată China, ar putea fi doar „vârful iceberg-ului”.

Majoritatea experiţilor consideră că fiecare persoană infectată ar putea transmite virusul la încă 2.5 persoane. Astfel, „rata de atac” a virusului se situează între 60 şi 80%, realtează The Guardian.

„60% din populaţia globală reprezintă un număr extrem de mare”, a declarat Leung.

Leung va prezenta la întâlnirea experţilor de la OMS faptul că principala problemă este stabilirea nivelului epidemiei la nivel global, a doua prioritate fiind aflarea dacă măsurile implementate de către autorităţile chineze, pentru a controla răspândirea virusului, au funcţionat.

Dacă acestea au avut succes, alte ţări ar trebui să ia în calcul implementarea lor.

Profesorul, unul dintre experţii mondiali în epidemia de coronavirus, care a avut un rol major şi în epidemia SARS din 2002-2003, lucrează îndeaproape cu alţi cercetători de la Imperial College London şi Universitatea Oxford.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut dramatic


Bilanţul epidemiei de coronavirus a crescut dramatic. Numărul deceselor a ajuns la 1.013, iar numărul îmbolnăvirilor a trecut de 42.000.

Pe lângă dramatismul situaţiei, impactul economic al acestei crize este tot mai sever.

În încercarea de a limita răspândirea virusului, guvernul chinez a prelungit cu mult vacanţa de Anul Nou, ceea ce afectează lanţul global de aprovizionare cu materii prime şi componente.

 stirileprotv.ro

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready