Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
14:47    |    06/03/2020

Peste 500 de cazuri de infecție cu coronavirus în toată Germania. Previziuni sumbre: „Ar putea muri 280.000 de persoane”

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), numărul de cazuri în Germania a crescut până la 534 (bilanț de vineri ora 7 a.m.). Dar mai multe persoane sunt susceptibile de a fi infectate cu Corona: „Se enumeră doar cazurile care au fost raportate la RKI pe ruta de raportare sau din surse oficiale. Întrucât aceasta este o situație foarte dinamică, pot exista diferențe între tabelul RKI și informațiile de la alte organisme, cum ar fi statele federale în cauză”, a anunțat RKI, citat de Ziarul Romanesc.

Cosultați AICI ultimele date de la Robert Koch Institut cu privire la persoanele infectate din Germania

Numai în NRW sunt 324 (vineri dimineață), fiind afectate în special districtul Heinsberg (197 de cazuri), Aachen și regiunea (41), Köln (14) și districtul Coesfeld (13).

Christian Drosten,( VIDEO AICI) cel mai cunoscut virolog din Germania si directorul Institutului de Virologie de la Charité din Berlin, a declarat, într-un interviu pentru „Neue Osnabrücker Zeitung” că din cauza virusului ar putea muri 278.000 de persoane în Germania

Virologul șef de la Charité din Berlin consideră că coronavirusul s-ar putea să nu se mai răspândească până când două din trei persoane sunt cel puțin temporar imune, deoarece au avut deja infecția.

Christian Drosten a calculat pentru „Neue Osnabrücker Zeitung” ce înseamnă aceasta: „Cu o populație totală de 83 de milioane, două treimi ar fi aproape 56 de milioane de persoane care ar trebui să se infecteze pentru a opri răspândirea. Cu o rată a mortalității de 0,5 la sută, în acest caz ar fi de așteptat 278.000 de decese pentru coronavirus.”

Informațiile au fost preluate și de Focus.de.

Virologul a spus că aproape 70 la sută din populație va trebui să se infecteze pentru ca boala să fie oprită. „Am primit multe reacții indignate când am comunicat aceste cifre”, a spus Drosten. „Și imediat am început să explic cum am calculat. Acesta nu este un scenariu amenințător”, a spus Drosten. “Este ceva complet natural, care se poate prelungi pe o perioadă lungă de timp.”

Drosten a explicat cum a calculat. În prezent, se presupune că o persoană bolnavă infectează în medie alte trei persoane. „Deci, una în prima săptămână, trei în a doua săptămână, nouă în a treia săptămână.” Acum, întrebarea este: „Ce trebuie să se întâmple ca acest lucru să se oprească?” Obiectivul trebuie să fie reducerea acestei rate la sub 1. Atunci boala nu se va răspândi mai departe. Și asta se întâmplă când cel puțin două din trei persoane sunt imune la o infecție, adică au fost bolnavi. „Și doi din trei sunt de 67 la sută”, a spus Drosten.

Drosten se așteaptă ca un vaccin împotriva coronavirusului să fie disponibil pentru toată lumea „nu înainte de vara anului viitor”.

Virologul Drosten a cerut interzicerea evenimentelor pe scară largă cu peste 1.000 de participanți pentru a limita răspândirea virusului. “Elvețienii anulează toate evenimentele cu peste 1000 de oameni. O astfel de limită superioară obligatorie ar fi de asemenea extrem de utilă pentru Germania”, ceea ce ar oferi și organizatorilor securitate juridică, a spus cercetătorul. “Stadionele pline cu zeci de mii de fani – în special în zone precum Renania, care este acum afectat grav de virusul corona – ar trebui de fapt oprite din motie sanitare”, a avertizat Drosten.

Nu a venit încă momentul pentru închiderea școlii la nivel național, din punctul de vedere al expertului de la Charité: „Ideea este bună. Dar aceasta este o măsură pe care nu o putem aștepta decât de la societate o singură dată”, a spus virologul. “Ar trebui să păstrăm această carte, astfel încât să o putem desena toamna sau în iunie, când virusul nu ne oferă o„ pauză de vară “. Ar fi prea devreme acum.”

Drosten se teme că expansiunea rapidă în Germania nu mai poate fi prevenită. “Ne atingem limitele. Preocuparea este că nu vom putea controla coronavirusul și că suntem la începutul unui val pandemic”, a spus el. În unele locuri, situația este foarte dificilă pentru autoritățile medicale.

“Primim feedback de la angajați. Nu mai pot efectua verificările necesare în ceea ce privește personalul. Persoanele de contact nu sunt testate imediat. Persoanele din carantină nu sunt verificate dacă stau cu adevărat acasă. Autoritățile medicale nu mai vin după aceea. “

Tot mai multe clinici germane raportează că nu mai pot respecta recomandările stricte de carantină ale Institutului Robert Koch. Printre ele se află Charité din Berlin.

Christian Drosten a spus: „Dacă vom pune în carantină tot personalul medical care a avut contact cu persoanele infectate, îngrijirile medicale pentru populație se vor prăbuși. Nu doar pentru pacienții cu corona, ci și pentru toți ceilalți. ”

Clinicile din Renaina de Nord-Westfalia (NRW) sunt de asemenea afectate: „Nu tuturor medicilor care au avut contact cu un pacient cu corona li se poate interzice imediat exercitarea profesiei”, a declarat o purtătoare de cuvânt a districtului Heinsberg, zonă afectată în special de coronavirus. „Altfel, am avea dificultăți în menținerea îngrijirii medicale regulate.

Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn (CDU), s-a pronunțat împotriva închiderii frontierelor din UE. El consideră că “orice măsură care limitează călătoriile peste graniță nu este adecvată, având în vedere ceea ce știm despre virus (…)”, a spus Spahn înainte de o întâlnire specială cu omologii din UE la Bruxelles.

Pericolul este mare, dar „ceea ce decurge din frică poate fi și mai mare”, a spus Spahn.

Sursa: Ziarul Romanesc
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready