Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
20:49    |    18/03/2020

Agenţia Europeană a Medicamentului: Nu există dovezi ştiinţifice care să ateste că ibuprofenul agravează efectele coronavirusului

Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM) a declarat miercuri că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste faptul că medicamentul antiinflamator ibuprofen agravează efectele coronavirusului, relatează Reuters.

Într-un comunicat, agenţia a precizat că vrea să infirme astfel informaţiile incorecte care circulă pe reţelele de socializare.

"În prezent, nu există dovezi ştiinţifice care să stabilească o legătură între ibuprofen şi agravarea COVID-19", a afirmat AEM, referindu-se la boala provocată de noul coronavirus.

"La începerea tratamentului pentru febră sau durere în cazul COVID-19, pacienţii şi cadrele medicale ar trebui să ia în considerare toate opţiunile de tratament disponibile", inclusiv ibuprofen şi medicamente asociate, precum şi paracetamol, cel mai utilizat analgezic.

Farmaciile şi supermarketurile din Olanda au început limitarea vânzărilor de paracetamol din cauza penuriei apărute pe piaţa naţională după ce numeroşi olandezi şi-au făcut stocuri de medicamente în urma temerilor legate de pandemia de coronavirus. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready