Paris
London
New York
Thursday, 18 July, 2024
Last Update 13:59
00:07    |    27/05/2020

Coronavirus: Rusia a anunţat 101 decese în rândul cadrelor medicale

Autorităţile ruse au declarat marţi că cel puţin 101 de angajaţi din domeniul sănătăţii au murit din cauza infectării cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei, fiind prima statistică oficială de acest gen şi care este cu mult sub o listă neoficială deţinută de medici, relatează AFP.

Numărul oficial de 101 de cadre medicale decedate din cauza COVID -19 a fost raportat în Parlament de către Liudmila Letnikova, un înalt funcţionar în Ministerul Sănătăţii, citată de agenţia de presă Interfax.

Potrivit acesteia, este pentru prima dată de la începutul pandemiei când astfel de informaţii sunt făcute publice în Rusia.

O altă listă, deţinută din aprilie de către medici ruşi, raporta marţi 293 de decese cauzate de coronavirus în rândul cadrelor medicale în ţară, a treia în ceea ce priveşte numărul de infecţii, după Statele Unite şi Brazilia.

Site-ul de informaţii rus Mediazona a anunţat, la rândul său, că 186 de cadre medicale care au murit de coronavirus, fiind excluşi de pe listă medicii care nu mai lucrau când au murit şi pe cei care se aflau în străinătate.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că apogeul pandemiei a trecut în Rusia şi că situaţia a rămas ''în general stabilă în ţară'', cu peste 362.000 de cazuri de coronavirus detectate, între care 3.807 soldate cu decese. AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready