Paris
London
New York
Monday, 06 December, 2021
Last Update 16:01
17:39    |    23/01/2014

Romania in givraj ! Tara in care cazi cu avionul si scapi cu viata, dar esti mort

Romania contemporana este o tara in givraj. Este tara, in care sa te fereasca Dumnezeu sa cazi cu avionul si sa scapi cu viata, ca esti ... mort.

Este tara, unde paparazii ii gasesc mai repede pe Bianca Dragusanu si Andrei Cristea ascunsi la Paris, decat toate serviciile de specialitate, platite cu multe milioane de euro, plecate pe cararile patriei sa gaseasca un avion cu medici prabusit, sub privirile vigilente ale radarelor ultraperformante.

Este tara, in care spaga ar trebui legalizata si impozitata ca o conditie esentiala pentru redresarea bugetului si a economiei. Este tara in care te duci sa te tratezi intr-un spital pentru o banala mancarime si primesti bonus un stafilococ mortal.

Este tara, in care politicienii defileaza la TV precum primadonele pe catwalk, desi singura lor realizare este aceea ca la 4 ani reusesc sa ne prosteasca sa-i votam. Este tara in care esti umilit la ghiseu, desi te duci sa platesti nenorocitele de taxe din care ,,ei,, isi iau salariile, isi fac vilele, si isi angajeaza amantele. Este tara, in care pentru o suma oarecare iti iei titlul de doctor, fara ca macar sa pasesti o singura data intr-o bilioteca, iar apoi, poti ajunge... chiar si premier.

Este tara, in care esti calcat pe trecerea de pietoni, pe culoarea verde, iar vinovat esti... tu, pentru ca nu te-ai dat la o parte din fata beizadelei, care se grabea sa ajunga la coafor. Este Romania, care te sufoca si din care ai vrea sa evadezi ca sa poti respira in normalitate.

Si totusi ... Romania trebuie scoasa din starea de givraj sever, unde a fost adusa de niste nemernici si ridicata la plafonul optim de supravietuire. Nu, nu pentru noi, pentru ca cei din generatia noastra, nu mai avem nicio sansa sa ne bucuram, schimbarea de mentalitate cere timp, ci pentru cei care vin dupa noi si care acum sunt la gradinita. Pentru ei mai exista speranta, pentru ei avionul trebuie adus intreg la sol.

Poate asa se explica, de ce, pe contul sau de Facebook, Aurelia Ion, fata care la 23 de ani se strecura intr-un ,,sicriu zburator,, ca sa ,,fure meserie,, (in timp ce bijuteria Smurd-ului, de peste 1 milion de euro isi facea ,,siesta,, undeva intr-un hangar) avea ca motto un citat din Mahatma Gandhi:

“Whatever you do will be insignificant, but it is very important that you do it”/ (Orice ai face va fi nesemnificativ, dar este foarte important să faci acel lucru).

George Grigoriu 

 
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
Banner
 
ipv6 ready