Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
17:52    |    07/07/2017

Papa Francisc, pentru liderii G20: Acordați o "prioritate absolută" săracilor și celor marginalizați

Liderii lumii care participă la summitul G20, organizat timp de două zile începând de vineri la Hamburg, trebuie să acorde "o prioritate absolută" problemelor cu care se confruntă persoanele sărace și marginalizate și eforturilor demarate pentru încetarea războaielor, a declarat, vineri, papa Francisc, citat de DPA.

"Trebuie să acordăm o prioritate absolută săracilor, refugiaților, suferinzilor, celor evacuați și celor excluși, fără distincție de naționalitate, rasă, religie sau cultură, și să respingem conflictele armate", a afirmat papa Francisc într-un mesaj expediat cancelarului german Angela Merkel, gazda summitului G20.

Potrivit suveranului pontif, obiectivul summitului G20 — de a asigura o creștere economică globală mai cuprinzătoare și sustenabilă — este "inseparabil de nevoia de a ne ocupa de conflictele în derulare și de problema mondială a migrației".

Liderul Bisericii Catolice, o instituție care numără peste 1,2 miliarde de credincioși pe plan mondial, a lansat "un apel din toată inima pentru a remedia situația tragică din Sudanul de Sud, bazinul Lacului Ciad, Cornul Africii și Yemen, unde 30 de milioane de persoane nu dispun de apa și alimentele de care au nevoie pentru a supraviețui".

Într-o frază ce ar putea fi interpretată ca o critică adusă Statelor Unite pentru retragerea din Acordul pentru climă de la Paris, papa Francisc i-a îndemnat pe liderii G20 "să respecte și să onoreze tratatele internaționale și să continue să promoveze abordarea multilaterală".

"Îi cer lui Dumnezeu să binecuvânteze întrunirea din Hamburg și orice efort depus de comunitatea internațională pentru a modela o nouă eră a dezvoltării umane care să fie inovatoare, interconectată, sustenabilă, respectuoasă cu mediul înconjurător și cuprinzătoare, pentru a include toate popoarele și toți indivizii", a adăugat papa Francisc, în încheierea mesajului adresat liderilor G20.

AGERPRES

 
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
Banner
 
ipv6 ready