Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
19:01    |    28/10/2018

Papa Francisc: Tinerii trebuie să îmbine credinţa cu activismul social

La sfârşitul unui sinod de o lună pe tema tineretului catolic, Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe tinerii care doresc să fie buni catolici să nu devină obsedaţi de formulele doctrinare, ci să îmbine învăţăturile catolice cu activismul social pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie, transmite Reuters.

Papa Francisc a oficiat o slujbă la care au participat aproximativ 10.000 de credincioşi la catedrala Sfântul Petru din Vatican, ocazie cu care a declarat încheiate şi lucrările Sinodului Episcopilor desfăşurat sub titlul "Tineri, Credinţa şi Discernământul Vocaţiei". La acest sinod au participat aproximativ 300 de episcopi, preoţi, monahi şi laici.

"Aş vrea să le spun tinerilor, în numele nostru, al tuturor adulţilor: iertaţi-ne dacă de multe ori nu v-am ascultat, dacă în loc să ne deschidem inimile, v-am asaltat urechile", a susţinut Papa în timpul slujbei pe care a oficiat-o alături de mai mulţi episcopi care au participat la sinod.

De asemenea, Papa a răspuns şi acuzaţiilor formulate împotriva sa de sferele mai conservatoare ale bisericii, conform cărora nu ar pune suficient accent pe problemele doctrinare, preferând în schimb să se adreseze unor chestiuni sociale precum migraţia, sărăcia şi mediul. În omilia sa Suvernaul Pontif a subliniat că este nevoie de ambele abordări.

"Credinţa trece prin viaţă. Atunci când credinţa este preocupată doar de formule doctrinare, riscă să se adreseze doar capului, fără să atingă inima. Iar atunci când este preocupată doar de acţiune, riscă să rămână doar o formă de muncă socială, moralizatoare. În schimb, credinţa este chiar viaţa: este viaţa în iubirea de Dumnezeu care ne-a schimbat vieţile tuturor. Nu trebuie să alegem între doctrină şi activism", a avertizat el.

El a mai spus că tinerii nu trebuie să se spele pe mâini de problemele aproapelui, ci trebuie să se "murdărească" dacă doresc să urmeze exemplul lui Iisus, "nu ca specialiştii sacrului ci ca martori ai iubirii care mântuieşte". AGERPRES
 
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
Banner
 
ipv6 ready