Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
16:55    |    04/09/2012

Rus despre "Regele gol" Antonescu: Oamenii nu votează clovni. E timpul ca PSD să dea preşedintele

Ioan Rus trece la atacul direct asupra preşedintelui PNL, Crin Antonescu, ironizând prestaţia liderului liberal în timpul mandatului de preşedinte interimar al Republicii. Într-un interviu acordat săptămânalului Kamikaze, Rus afirmă că PSD ar trebui să vină cu prorpia propunere pentru viitoarele alegeri prezidenţiale şi compară relaţia din interiorul USL cu "plata la bordel".

Rus îl atacă pe Crin Antonescu şi spune că viitoarea nominalizare din partea USL la preşedinţie ar trebui să vină din partea PSD

Fostul ministru al Internelor sugerează că nominalizarea lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale din partea USL nu mai este o certitudine şi îl critică pe liderul PNL.

"Poate unora le pare simpatică faza cu regele este gol, cine știe? Poate că, văzând bucile rozalii, vor vota, deși știu de la un prieten de-al meu care se ocupa de marketing politic că oamenii nu votează clovni. Din păcate, domnul Antonescu a reușit în 52 de zile să arate și lucruri de caracter care puteau să rămână un mister. La experiența domniei sale, ar fi trebuit să înțeleagă că este șeful statului, nu al unui partid-stat. Chiar așa, interimar cum era, ar fi putut să-și creeze un avantaj în viitoarea competiție. Nu cred că a reușit, și-a creat un handicap", a declarat Rus, afirmând că alianţa dintre PSD şi PNL a fost o necesitate de moment:

"Noi aveam o înțelegere cu domnul Antonescu pe care eram hotărâți să o respectăm, nu trebuie să facem plata înainte, ca la bordel. Domnul Antonescu trebuia doar să aibă puțintică răbdare. Din păcate, se grăbește și va pierde foarte mult, poate chiar totul".

În interviul acordat Kamikaze, Ioan Rus susţine că Antonescu va trebui să facă un angajament personal cu pesediştii pentru a se bucura de sprijinul acestora.

"Eu sunt subiectiv poate pentru că m-a făcut mincinos, dar faptul că nu și-a ținut promisiunea trâmbițată de demisie a șocat o întreagă Românie. Dacă se știa un om slab, trebuia să nu-și ia angajamente publice. Eu îi doresc succes, dar atacul lui la pesediști nu este firesc în campanie. Poate că va trebui să ceară sprijinul nostru, și atunci va trebui să explice. Pesediștii nu se vor lupta pentru el doar pentru că este prieten cu Dragnea sau Ponta, va trebui să facă un angajament personal. Va trebui să deconteze toate acestea și eu îi doresc succes", a declarat Rus, adăugând că nu este supărat pe Crin Antonescu:

"Nu-i port pică domnului Antonescu pentru că m-a jignit, dar am avut un Antonescu șef de stat, poate că încercăm și ceva fără „escu“. Cred totuși că a venit și rândul pesediștilor să dea un președinte. Nu știu ce gândesc tovarășii mei de partid despre asta, dar cred că ei știu ce vreau eu să spun".

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready