Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
20:45    |    09/09/2012

Hollande: Doi miniştri francezi trimişi în România pentru a rezolva problema romilor "la sursă"

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene Bernard Cazeneuve vor veni miercuri în România pentru a discuta situaţia romilor şi a aborda problema "la sursă", a declarat duminică preşedintele francez Francois Hollande, relatează AFP.

'Miercuri, ministrul de interne şi ministrul afacerilor europene vor merge în România pentru ca această problemă să fie rezolvată la origine', a declarat şeful statului francez în cursul unui interviu acordat postului particular de televiziune TF1.

"Nu putem accepta ca aceste populaţii să fie alungate din ţara lor, mutate" şi să vină în Franţa "pentru a se refugia în condiţiile în care (ele) nu pot susţine o activitate economică", a adăugat acesta.

"Sunt 15.000 de romi în Franţa, nu au venit în patru luni", a mai spus acesta, venind în apărarea ministrului său de Interne, criticat în Franţa pentru angajamentul său de a dezmembra taberele ilegale ale romilor, în termenul unor decizii judecătoreşti.

'Ministrul de interne şi-a făcut datoria', şi anume 'să aplice deciziile justiţiei şi, în acelaşi timp, să-i mute pe cât posibil sau să-i trimită (pe romi) în ţara lor de origine', a subliniat Hollande.

În ultimele săptămâni, în Franţa, sute de romi au fost evacuaţi din taberele ilegale de către poliţie, provocând proteste din partea reprezentanţilor romilor, a asociaţilor şi a unui partid de stânga.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready