Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
16:45    |    17/09/2012

Turcan, despre recompensele date de Fisc: O idee periculoasă, se va inventa o nouă Securitate

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan susţine, potrivit RFI, că ideea unei legi a denunţătorului la Fisc este "năstruşnică, stupidă şi periculoasă" şi că se va inventa "o nouă Securitate".

Turcan spune că "ideile acestea năstruşnice ale Guvernului legate de recompense fiscale pentru cei care-şi toarnă vecinii la Fisc sunt stupide şi periculoase".

"E vorba, practic, de o gândire de tip securist, care urmăreşte să transforme românii în turnători la ANAF. Practic, se inventează o nouă Securitate. Înainte de revoluţie, aveam turnătoria politică, acum Guvernul Ponta doreşte să inventeze turnătoria fiscală. Dacă vrea să stopeze evaziunea fiscală, Guvernul USL trebuie să intervină pe câteva domenii foarte clare: comerţul cu produse petroliere, cu alcool, cu tutun, comerţul cu cereale. Astea sunt priorităţile care credem că sunt importante acum pentru România", afirmă Turcan, citată de RFI.

Românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislaţia "denunţătorului" din Suedia.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready