Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
16:32    |    15/12/2012

Ponta, în Die Welt: "NU SUNT TICĂLOSUL EUROPEI"

"Nu am vrut niciodată să fiu ticălosul Europei". Este titlul unui interviu acordat de premierul Victor Ponta cotidianului german Die Welt. Şeful Executivului de la Bucureşti a vorbit şi despre relaţia cu preşedintele Traian Băsescu, despre care nu crede că ar influenţa atacurile venite de la Bruxelles. Ponta a răspuns şi unei întrebări legate de o posibilă coabitare cu şeful statului, într-un alt interviu pentru La Repubblica.

"Nu sunt o victimă a PPE şi în niciun caz a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Domnia sa nu m-a menajat când m-a criticat, însă a tratat ţara deosebit de corect şi echilibrat. Cât despre doamna Reding, m-a prezentat ca şi cum aş fi ticălosul Europei", a spus Victor Ponta, pentru jurnaliştii de la Die Welt.

Premierul român nu a negat că acele comentarii ale doamnei Reding l-au supărat. El a mărturisit că nu s-a gândit că preşedintele Băsescu ar vrea să se răzbune. "Nu cred că se va răzbuna. Presupun că va respecta rezultatul alegerilor. Nimeni, nici preşedintele, nici eu, nu ne permitem o altă criză în România. Mă aştept să avem un guvern înainte de Crăciun", spune Ponta în Die Welt. Despre relaţia cu şeful statului, Ponta a vorbit şi într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica.

"Cu preşedintele Băsescu a fost un conflict natural deoarece preşedintele, care este de dreapta, a fost la guvernare opt ani, în timp ce eu am fost liderul opoziţiei. Coabitarea a fost mai dificilă decât aş fi crezut. (...) Preşedintele Băsescu îşi încheie al doilea mandat în 2014, nu cred că va fi imposibil să coabităm încă un an", a spus Ponta.

Cât despre teza de doctorat şi acuzaţiile de plagiat, Victor Ponta a spus că toată lumea a văzut că a fost un atac politic.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready