Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
23:06    |    17/12/2012

VIITORUL GUVERN USL : 22 de ministere si 3 viceprim - ministri

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi PNL vor avea funcţii de viceprim - ministri. Guvernul USL va avea 22 de ministere, PSD primind Buget, Apărare, Externe, Energie, Comunicaţii, Administraţie, Dezvoltare, Industrie, Fondurile UE, Educaţie, Mediu, Mari Lucrări Publice, iar PNL - Finanţe, Sănătate, Cultură, Agricultură, Transport, Interne, Muncă, Păduri, IMM, Justiţie şi Economie.Forma finală şi componenţa noului Guvern vor fi cunoscute miercuri, la ora 12,00, după şedinţele conducerilor partidelor care compun USL, a anunţat, Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că până acum în interiorul partidului nu s-a discutat despre nominalizările pentru funcţiile din Guvern.

Ponta a precizat că UNPR nu va avea portofolii în Guvern până la unificarea cu PSD, deţinând, pentru Gabriel Oprea, doar o funcţie de vicepremier fără portofoliu.

 Luni seară, Ponta a precizat, la RTV, că liderul UNPR Gabriel Oprea va fi vicepremier fără portofoliu, dar va coordona Apărarea şi Internele, în baza funcţiilor guvernamentale deţinute anterior.

Ponta a arătat că o funcţie de vicepremier va reveni PNL, iar de la PSD Liviu Dragnea va coordona descentralizarea şi dezvoltarea regională. "Există o funcţie de viceprim-ministru cu atribuţii în domeniul fiscal, economic, care va reveni PNL, iar domnul Dragnea va coordona tot ceea ce ţine de descentralizare şi dezvoltare regională", a adăugat Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a precizat că PNL va avea o funcţie de vicepremier, persoana care o va ocupa urmând a fi votată de conducerea partidului.

Potrivit surselor, se poartă încă discuţii privind modul în care se va gestiona Relaţia cu Parlamentul, la nivel de minister sau de departament.

Nume vehiculate pentru posturile de miniştri din viitorul Guvern, potrivit unor surse din USL:

    Daniel Constantin – ministrul Agriculturii

    Ecaterina Andronescu – ministrul Educaţiei

    Eugen Teodorovici – ministrul Fondurilor Europene

    Eugen Nicolăescu – ministrul Sănătăţii (dacă Raed Arafat va refuza în continuare)

    Iulian Iancu – ministrul Economiei

    Corneliu Dobritoiu – ministrul Apărării

    Radu Stroe – ministru de Interne

    Mona Pivniceru – ministrul Justiţiei

    Dan Şova – ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready