Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
16:50    |    13/04/2014

Elena Udrea respinge acuzația de "viol politic" adusă de M.R. Ungureanu: "La viol nu ne pricepem"

Deputatul Elena Udrea respinge acuzația de "viol politic" adusă de liderul Forței Civice (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, care a spus că a refuzat oferta Mișcării Populare de "fuziune prin absorbție".

Întrebată cum comentează acuzația de "viol politic" adusă PMP, Elena Udrea a răspuns: "La viol nu ne pricepem, dacă se pricepe domnul Ungureanu, vă spune dânsul. Noi credem și am crezut tot timpul că este nevoie de unitate în zona aceasta de centru-dreapta a politicii românești. (...) Ar fi fost o idee și ar fi fost nemaipomenit dacă ideea aceasta reușea, să se facă o fuziune între Mișcarea Populară, Forța Civică, celelalte partide de centru-dreapta, nu s-a putut din cauza, uitați, unora ca domnul Ungureanu".

Elena Udrea îi consideră "orgolioși" pe M.R. Ungureanu, pe prim-vicepreședintele PNL, primarul Klaus Iohannis, și președintele PSD, premierul Victor Ponta. În opinia sa, Klaus Iohannis e mai orgolios decât Victor Ponta.

Senatorul Mihai-Răzvan Ungureanu a anunțat sâmbătă, la Sibiu, că Mișcarea Populară, PDL și PNȚCD au dorit "fuziunea prin absorbție" a Forței Civice, lucru pe care îl consideră de neacceptat.

"Noi am purtat discuții cu toate formațiunile de centru-dreapta. Am păstrat ușa deschisă, nu am avut nevoie să atacăm pe cineva, pentru că avem oricum mult prea multă treabă aici. Cam toate partidele ne-au propus fuziune prin absorbție. Dacă de la PDL puteam să înțeleg acest lucru, e un partid încă mare, e încă un partid organizat, mai are structuri în teritoriu, mi-a fost mai greu să înțeleg această invitație la viol care vine din partea PNȚ sau din partea PMP, viol politic. (...) Pot să înțeleg că au nevoie de un om, dar disprețul, aroganța cu care se raportează la alte partide, pentru mine e prea mult, așadar ne vedem fiecare de drumul nostru", a spus M. R. Ungureanu.

Sâmbătă, la Sibiu și-au lansat candidații pentru europarlamentare, pe rând, PDL, Forța Civică și Mișcarea Populară, fiind prezenți lideri precum Cătălin Predoiu, Mihai-Răzvan Ungureanu și Elena Udrea.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready