Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
17:15    |    29/09/2014

Antonescu, despre relația cu Iohannis: Nu este o relație de conflict, dar nici una apropiată

Crin Antonescu, fostul președinte PNL, a declarat la emisiunea ”Vorbește liber”, de la TVR 1, că în prezent relația sa cu Klaus Iohannis nu este una de conflict, dar nici un apropiată, argumentând că nu participă la acțiunile de campanie ale acestuia. Totodată, Antonescu a mai spus că nu va mai candida în viitor,  la funcția de președinte PNL,  indiferent de circumstanțe.

Fostul președinte PNL, Crin Antonescu, a precizat că nu consideră că Klaus Iohannis ar avea nevoie de sprjinul său în campania electorală: ”Nici nu am senzația că dl Iohannis are nevoie foarte tare de prezența mea, nici nu simt eu nevoia prezenței în această campanie așa cum este ea construită. Ceea ce nu înseamnă că privesc cu ostilitate. Cred însă că aceste lucruri nu se fac ca la colhoz”, a argumentat liberalul.

Cu referire la relația pe care o mai are cu Iohannis, Antonescu a admis că nu are o relație apropiată, dar nu este nici una de conflict: ”Cum o numiți dvs este problema dumneavoastră, important este cum o numesc eu. Nu am o relație de conflict cu domnul Iohannis, dar nu este nici o relație apropiată, în sensul în care să particip la acțiunile de campanie. Nu am nimic impotrivă să iasă președinte. În locul domnului Iohannis am fost în 2009, candidat la președinție”, a spus acesta.

Pe de altă parte, întrebat dacă  există posibilitatea de a candida din nou la șefia PNL, acesta a negat cu vehemență o nouă candidatură: ”Categoric nu, pentru ca daca eu credeam ca sunt omul nimerit, aș fi ramas. Proiectul pe care eu l-am purtat s-a incheiat aici. PNL nu mai este acealși de câteva luni și este un partid în legatură cu care eu nu mai am motive de optimism”, a mai explicat acesta.

Totodată, Antonescu a precizat că dacă marți, Înalta Curte va da dreptate ANI, în procesul de incompatibilitate, Iohanis va fi conform legii, în incompatibilitatea de a mai ocupa o funcție publică:

”Odată depusa candidatura, ea își va urma parcusul electoral. Dar dacă într-un interval scurt Înalta Curte  dă dreptata ANI, incompatbilitatea va fi dată de către  o interzicere de ocupa funcții publice”, a afirmat Antonescu.

REALITATEA.NET

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready