Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
16:23    |    27/11/2014

Ponta: Respect decizia UDMR de a ieși de la guvernare

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi că respectă decizia UDMR de a nu mai face parte din formula guvernamentală, adăugând că este în interesul României ca toate minoritățile să aibă voce puternică și proiecte pe care autoritățile să le implementeze.

"Am luat act și știam de decizia UDMR, le respect decizia de a nu mai face parte din structura guvernamentală, însă sunt multe proiecte comune pe care trebuie să le continuăm chiar dacă nu mai vor fi reprezentați cu miniștri sau secretari de stat și, în ceea ce mă privește, voi considera întotdeauna că este în interesul Românei ca minoritățile, minoritatea maghiară, în primul rând, și toate celelalte minorități, să aibă o voce puternică, să aibă proiecte pe care Guvernul, Parlamentul, autoritățile locale să le implementeze", a spus Ponta, la finalul ședinței conducerii PSD.

Întrebat dacă se teme că în urma ieșirii UDMR din coaliție PSD va pierde guvernarea, Ponta a afirmat că legitim ar fi ca USL să guverneze până la finalul mandatului.

"Eu cred că noi trebuie să ne facem datoria la guvernare o zi, o lună sau doi ani, până la sfârșitul lui 2016. Cred că legitim ar fi să guvernăm până la final, pentru că așa am primit mandatul, dar guvernarea se păstrează în Parlament. În acest moment, eu văd o majoritate care va funcționa, nu pot să exclud ca la un moment dat să se întâmple ceva, dar pot să îmi doresc un singur lucru: oricine va veni după Guvernul pe care eu îl conduc, fie că vine cineva de la noi, de la USL, fie că vine de la ACL, fie că vine în februarie sau la sfârșitul lui 2016, aș vrea să fie pregătit pentru că guvernarea țării e un lucru mult mai complicat decât câștigarea unor alegeri, iar România acum nu mai este o țară în criză, România acum este o țară care a ieșit din criză și care trebuie să fie capabilă să-și gestioneze potențialul economic de dezvoltare, de creare de locuri de muncă. Într-o regiune extrem de tulburată, România trebuie să fie stabilă", a punctat premierul.AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready