Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
12:56    |    30/03/2015

Teodorovici şi Nica au depus jurământul. Iohannis: Vă doresc succes și eficiență ! Ponta: Sper să fie cu noroc!

Eugen Teodorovici şi Marius Nica au depus, luni, jurământul de învestitură în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, la care au fost prezenţi şi premierul Victor Ponta şi preşedinţii celor două Camere.

Președintele Klaus Iohannis i-a urat luni succes lui Eugen Teodorovici în funcția de ministru al Finanțelor. "Vă doresc succes în noua poziție, multă eficiență și numai bine", i-a transmis lui Teodorovici șeful statului.

În ceea ce îl privește pe Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene, care a depus și el jurământul, Iohannis i-a cerut acestuia să găsească metode pentru atragerea de fonduri europene.

"Vă doresc succes, să găsiți metode să atrageți fonduri europene mai multe", i-a spus Iohannis lui Nica.

După ceremonia de depunere a jurământului de către cei doi miniştri, şeful statului a dat mâna cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele a avut un scurt dialog şi cu premierul Victor Ponta. ”Sper să fie cu noroc!”, a spus premierul Victor Ponta.

Şeful statului le-a transmis celor prezenţi la ceremonie, în final, ”mult succes”, înainte de părăsi Sala Unirii.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, luni dimineaţă, că şeful statului a semnat decretul prin care Eugen Orlando Teodorovici este revocat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene. Totodată, preşedintele a semnat decretul prin care Teodorovici este numit ministru al Finanţelor Publice.

De asemenea, Klaus Iohannis, a semnat, luni dimineaţă, şi decretul prin care Marius Nica este numit în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Postul de ministru al Finanţelor era vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat, postul fiind preluat, în urmă cu o săptămână, cu titlu de interimat, de către premierul Ponta.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready