Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
17:58    |    16/04/2015

Iohannis: Trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiția

Președintele Klaus Iohannis afirmă că de luni începe o nouă serie de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare, arătând că trebuie să se asigure faptul că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiția iar românilor din străinătate să li se asigure dreptul la vot.

"Finanțarea partidelor și a campaniilor electorale trebuie să fie corectă și transparentă. Românilor din străinătate trebuie să li se asigure dreptul la vot.

Reforma sistemului electoral trebuie să garanteze prezența unor candidați preocupați de buna gestionare a banilor publici și care într-adevăr să-i reprezinte pe cetățeni.

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că viitorul Parlament va coopera pe deplin cu justiția. De luni, încep o nouă serie de consultări pe aceste teme cu partidele și formațiunile politice reprezentate în actualul Parlament", a scris joi Iohannis pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis invită luni la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile parlamentare la consultări referitoare la stadiul legislației electorale și procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor justiției.

"Luni, 20 aprilie, președintele României, domnul Klaus Iohannis, invită la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlamentul României, în vederea unor consultări referitoare la stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara granițelor.

Pe agenda consultărilor se vor mai afla discuții referitoare la procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului, precum și alte teme de interes public", a anunțat Administrația Prezidențială.

Șeful statului anunța în conferința susținută la 100 de zile de mandat că va avea după sărbători consultări cu partidele și formațiunile parlamentare. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready