Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
22:48    |    17/04/2015

Ponta: România este o țară sigură, pentru că nu este singură

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Beclean, județul Bistrița-Năsăud, că România este o țară sigură pentru că nu este singură și că nu acceptă amenințări la adresa țării noastre din partea nimănui.

"România este o țară sigură, pentru că nu e singură. Pentru că de aceea suntem într-o alianță cu alte țări puternice și democratice, cu țări care împărtășesc aceleași valori ca și noi. Să fii într-o alianță nu înseamnă să ai doar drepturi, ci și obligații, și pentru asta cheltuim mai mult pentru apărare, ne pregătim mai bine militarii. (...) Nu accept pentru România, cât sunt prim-ministru, nici de la vreun oficial al Rusiei, nici din altă parte, amenințări, care sunt total injuste și cu totul și cu totul deplasate", a spus Ponta.

Declarația vine în contextul în care ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că, dacă nu vor fi operate ajustări în planurile privind instalarea scutului antirachetă în Europa, atunci vor deveni clare motivele acestui proiect, potrivit RIA Novosti și TASS.

"Dacă realizarea programului privind sistemul de apărare antirachetă global va continua fără nicio ajustare, chiar și în condițiile unui progres la negocierile în problema nucleară iraniană, motivele care au stat la baza construcției scutului antirachetă în Europa vor fi evidente pentru toți", a afirmat Lavrov. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready