Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
14:44    |    11/08/2015

Ponta: NU demisionez de la Guvern! Plec doar dacă nu mai am sprijinul coaliţiei de guvernare!

Premierul Victor Ponta a afirmat luni seară, în cadrul unei emisiuni, că nu demisionează de la Guvern, dar a menţionat că va renunţa la funcţie dacă nu va mai avea sprijinul PSD şi al coaliţiei de guvernare. Acesta a mai afirmat că a stabilit cu Liviu Dragnea toate deciziile şi declaraţiile anunţate public de actualul preşedinte PSD, adăugând că nu îi este teamă că Dragnea "îl va vinde". Surprinzător, Ponta a mai făcut o mărturisire: locul în care şi-a petrecut vacanţa este "puţin mai ieftin ca Mamaia".

Proaspăt întors din concediul petrecut în SUA, Victor Ponta a anunţat în prima sa apariţie publică de la întoarcerea în ţară, că nu va demisiona din funcţia de premier. Întrebat dacă pleacă de la Palatul Victoria, aşa cum s-a zvonit în ultima perioadă, premierul a răspuns: "Nu, mă şi gândeam cum să vă răspund ca să nu îmi puneţi a doua întrebare. Mai este puţin până în noiembrie 2016. Am avut o discuţie clară în Comitetul Executiv al PSD, înainte să plec în concediu. Şi mai e ceva, în cazul meu nu mai e o chestie personală, este vorba de faptul că funcţia pe care o ocup nu că am moştenit-o din familie, ci pentru că cinci milioane de oameni au votat USL şi majoritatea parlamentară m-a sprijinit. Dacă PSD nu mă sprijină, evident că nu mai rămân în funcţie.

Din prima zi, 7 mai 2012, am simţit presiune, ziarele scriau că urma să fiu demis. Funcţia de prim ministru, nefiind una cu mandat fix, este cea mai atacată pentru că e funcţia din care poţi să faci cel mai mult pentru oameni. Eu am un mandat, vreau să fac tot ce am promis în 2012. De deciziile guvernului depinde viaţa a 20 de milioane de români, de la nou născut până la cel mai în vârstă".

Pe de altă parte, Ponta a ţinut să precizeze că a vorbit în fiecare zi cu Liviu Dragnea, pe perioada concediului său, adăugând că nu îi este teamă că "Dragnea îl vinde". Mai mult, Ponta a afirmat că nu i-a fost uşor să renunţe la funcţia de preşedinte PSD, la care sentimental, ţine mai mult:

"Toate discuţiile şi declaraţiile lui Liviu Dragnea au fost stabilite cu mine, ne-am şi auzit în vacanţă. Eu am stabilit în statutul PSD ca miniştrii PSD să se prezinte la BPN, pentru că ei au un suport politic, nu au venit cu funcţia de acasă. Când am decis să renunţ la şefia PSD am explicat decizia şi cred că toată lumea a înţeles. Nu am renunţat uşor, cinci ani şi jumătate sunt mulţi. Nu pot să compar la care funcţie ţin mai mult, probabil sentimental ţin mai mult la cea de preşedinte PSD. Nu se poate spune că mă agăţ de funcţie, pentru că am spus din prima că sunt gata să renunţ, coaliţia a spus nu. I-am spus şi domnului Iohannis că dacă numeşte prim ministru tot de la coaliţie, renunţ. A spus nu", a mai completat acesta, la România TV.

Victor Ponta a mai susţinut că a fost supravegheat în concediu de o agenţie americană care ar fi fost plătită de un site din România:

"Era mai simplu, că acum nu se mai cheltuiau atâţia bani cu supravegherea mea în vacanţă. Nu mi-e teamă că mă vinde Liviu Dragnea. O agenţie privată din America m-a supravegheat, plătită de un site din România. E dreptul lor să o facă, aşa cum e dreptul meu să merg în vacanţă cu familia. E dreptul presei, e dreptul lor lor să facă acest lucru, așa cum e dreptul meu de a merge în vacanță cu familia. De câte ori plec în străinătate apare o fotografie de genul ăsta. Sunt bani pe care îi cheltuie un site privat de știri. Dacă ei îi au, treaba lor", a completat Ponta.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready