Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
15:39    |    30/12/2016

Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Grindeanu pentru functia de premier

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie, decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituția României, republicată", a anunțat Administrația Prezidențială.

Sorin Grindeanu a fost propus miercuri premier de PSD-ALDE. Șeful statului s-a întâlnit joi cu Grindeanu la Palatul Cotroceni.

Coaliția PSD - ALDE a dat dovadă de maximă răbdare, înțelegere și responsabilitate, a declarat vineri președintele social-democraților, Liviu Dragnea, după desemnarea de către șeful statului a lui Sorin Grindeanu în funcția de premier.

 "Noi am dat dovadă de maximă răbdare, înțelegere și înțelepciune, pentru că am pus în permanență deasupra dorințele legitime, firești, și ale noastre și ale populației, de a avea un guvern cât mai repede instalat și asta putea genera o reacție mai dură din partea noastră, care avea ca finalitate o criză politică profundă. Am pus deasupra interesul României, de a avea o stabilitate politică ce ne dă posibilitatea să punem în aplicare programul nostru de guvernare votat", a afirmat Dragnea, într-o conferință de presă.

El a adăugat că nu înțelege de ce desemnarea premierului nu a fost făcută joi.

Dragnea a trecut în revistă o serie de măsuri sociale din programul de guvernare, care vor fi aplicate începând de anul viitor. 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready