Paris
London
New York
Monday, 25 June, 2018
Last Update 12:52
23:18    |    06/02/2017

Dragnea: Modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă, chiar dacă există oameni care participă la aceste acțiuni din convingere.

El a mai apreciat că organizarea unor manifestații și a unor contramanifestații în București și în provincie ar putea duce la situația în care "această țară este sfâșiată".

"Cine are de câștigat? Probabil că și unii din țară, dar sigur au de câștigat unii din jurul nostru, din jurul acestei țări. Este o situație destul de complicată în R. Moldova, sunt pretenții ale noului președinte, care vorbește de Moldova mare, există și alte mișcări în interiorul țării, există un context european, un context regional și un context internațional, în schimbare, după alegerea președintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanțării acestor proteste — astăzi am înțeles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulți oameni aduși din teritoriu (...) — arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Asta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur și simplu vin pentru că așa cred, sunt supărați, e dreptul fiecăruia...", a declarat liderul PSD la România Tv.

El a adăugat că este foarte greu de precizat cine e responsabil pentru o astfel de organizare, dar și-a exprimat convingerea că instituțiile statului care vor să acționeze în spiritul stabilității acestei țări vor obține informațiile respective.

"Ordonanța a fost doar un pretext, un pretext al celor care au incitat enorm de multă lume de bună credință să iasă în stradă, prin dezinformare. Astăzi s-au publicat, am înțeles, stenogramele ședinței de guvern în care a fost aprobată o ordonanță a Guvernului Cioloș care a conținut o sută și ceva de modificări ale Codului penal. Tot într-o zi. Am înțeles că motivată tot de urgența generată de acel interval de 45 de zile, după care o decizie a Curții Constituționale anulează practic un articol din Codul penal. De la alegerile prezidențiale încoace, miza a fost PSD. PSD să fie rupt, divizat, sfâșiat, eventual, pentru a nu avea șansa să explice românilor ce se poate face pentru ei bine", a mai declarat liderul PSD.

Dragnea a susținut că în acest moment toți românii așteaptă un mesaj de la președintele României.

"Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul președinte Iohannis a fost în stradă. Nu știu ce alte instituții mai sunt implicate, în schimb am văzut și eu, ca și dvs, conducători de multinaționale — companii care sunt bine primite și vor fi bine primite în continuare—, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români. (...) Cine va plăti? Toți vom plăti, toți românii vom plăti această perioadă, generată nu de această ordonanță. Și-a asumat ministrul Justiției o comunicare defectuoasă, atât înainte, cât și după aprobarea respectivei ordonanțe. Acesta a și fost motivul pentru care prim-ministrul a decis să retragă ordonanța, pentru a arăta că nu există interesul cuiva anume pentru asta. Dar, în același timp, acum, încet-încet se vede că nu aceasta a fost miza, a fost doar un pretext", a arătat el.

Dragnea a subliniat că PSD nu a organizat protestul din fața Palatului Cotroceni, dar că există presiuni din teritoriu, de la liderii de organizații, în vederea organizării unor contramanifestații.

"Am vorbit cu mulți conducători de filiale de la PSD, care au presiune foarte mare de la președinții de organizații locale, care la rândul lor au presiune foarte mare de la oameni, care spun un lucru foarte simplu: 'Vrem să ne apărăm votul din 11 decembrie. Nu suntem de acord ca votul nostru să fie furat, nu suntem de acord ca măsurile pe care le-am votat să nu fie puse în practică'. Pentru a încerca să stăpânim această dorință, am avut acea discuție din coaliție și cu premierul Grindeanu și decizia premierului de a abroga ordonanța are la bază și acest lucru, în principal, cu speranța că acei care contestă ordonanța de câteva zile, nemaiavând obiect, ar trebui să se retragă", a spus el.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready