Paris
London
New York
Saturday, 27 April, 2024
Last Update 20:20
09:52    |    23/06/2017

Firea - bilanț la un an de mandat: Cea mai mare realizare - am reușit să deblocăm zeci de șantiere în Capitală

Primarul general Gabriela Firea a realizat, vineri, bilanțul primului an de mandat, în cadrul unui eveniment găzduit de Cinema Gloria, la care au fost de asemenea prezenți toți primarii de sector, dar și șapte miniștri.

"Din punctul meu de vedere, cea mai mare realizare a acestui an a fost aceea că am reușit să deblocăm zeci de șantiere din Capitală. Orașul a prins viață. Acolo unde nu se lucra de aproape doi ani, s-a lucrat, s-au și finalizat unele obiective de investiții. Altele sunt în curs de finalizare. Iar acolo unde se lucra cu pași de melc ritmul s-a accelerat foarte mult. De asemenea, o mare realizare a acestui an este aceea că am avut curajul să spunem stop contractelor păguboase pentru Capitală. Ani de-a rândul, aceleași firme câștigau toate licitațiile din București. Nu este normal. Mediul de afaceri este mult mai complex dezvoltat decât cele câteva firme agreate, atât la PMB, cât și la primăriile de sector", a spus edilul general.

Gabriela Firea a adăugat că atât ea, cât și primarii de sector au pus capăt acestei practici, asumându-și "riscuri imense" pentru ei și familiilor lor.

"Am avut, de asemenea, curajul să stârpim firmele căpușă de la cele două mari regii ale Capitalei: RADET și RATB. În sfârșit se lucrează acum transparent, pe proceduri. Există obiectivitate, există un mediu economic sănătos. A fost greu, acolo erau grupuri de interese transpartinice, de ani de zile, familii de afaceri. Nu poți să te pui cu toți deodată. Dar, pentru că am promis în fața dvs, mi-am asumat acest risc și am reușit", a arătat primarul general.

Ea a evidențiat, totodată, că sectorului Sănătate i-a revenit cea mai mare alocare bugetară: 90 de milioane de euro pentru cele 19 spitale ale Municipalității și pentru dotarea cabinetelor școlare medicale și stomatologice.

În ceea ce privește obiectivele de investiții, Firea a adăugat că în cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile pentru construirea a șase cartiere de locuințe în sectoarele Capitalei, dar și a unui mare spital metropolitan.

"De asemenea, vom construi și moderniza creșe și grădinițe. Este un deficit mare în ceea ce privește creșele și grădinițele în Capitală. Vom construi, dar vom și amenaja, acolo unde este cu putință, săli multifuncționale pentru activități sportive și pentru alte tipuri de evenimente. (...) Am spus și ne vom ține de cuvânt, pe lângă cele mai multe școli și grădinițe, dorim, împreună cu specialiști de la Ministerul Agriculturii, să amenajăm grădini de legume și zarzavaturi, care să fie folosite în cantinele școlare, astfel încât copiii noștri să mănânce sănătos", a precizat ea.

Totodată, primarul general le-a mulțumit miniștrilor prezenți în sală, menționând că aceștia au fost puținii membri ai Guvernului care au sprijinit Municipalitatea: ministrul Internelor, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Florian Bodog, ministrul Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready