Paris
London
New York
Thursday, 19 September, 2024
Last Update 13:59
17:27    |    27/09/2017

Dragnea: Ideea că e un singur om în România care stabilește cine e bun, cine e rău - o ieșire din democrație

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, afirmă că ideea ca un singur om în România să stabilească cine e bun și cine e rău reprezintă un pas spre ieșirea din democrație și a subliniat că Parlamentul este singura instituție care poate legifera.

"Ideea că unii sunt buni, alții sunt răi și că este un singur om în România care stabilește cine e bun, cine e rău, cine are voie să facă ceva, cine nu are voie, de asemenea să se incite lumea să iasă în stradă pentru ca nu cumva această majoritate să facă nu știu ce, mie mi se pare că este o ieșire din democrație, adică un pas", a declarat liderul PSD la Parlament.

Întrebat dacă afirmația președintelui de marți i s-a părut o invitație la proteste, el a spus: "N-am văzut-o numai eu, foarte mulți oameni au comentat, există riscul să se înțeleagă în felul ăsta".

"Eu totuși cred că e bine ca toți să nu uităm că Parlamentul României, această instituție este singura care poate legifera și atrag atenția tuturor să se mai abțină de a presa Parlamentul, de a amenința Parlamentul, de a încerca să blocheze Parlamentul să gândească, să elaboreze, să dezbată și să voteze și să aprobe legi. Asta nu se poate accepta", a adăugat liderul PSD.

Marți, președintele Klaus Iohannis a declarat că un număr "impresionant" de politicieni au atacat Justiția de la alegerile parlamentare până în prezent, adăugând că în acest caz este nevoie de implicare civică "maximă", dar nu cheamă oamenii să protesteze, ci să își spună opinia.

El a susținut că în cazul anumitor proceduri referitoare la Justiție este nevoie de consultarea Comisiei de la Veneția, dar a arătat că opinia acestui for este consultativă.

Luni, mai multe organizații civice și neguvernamentale au adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită, printre altele, sesizarea Comisiei de la Veneția pentru o opinie privind trei decizii și hotărâri ale CCR și înființarea de urgență a unei comisii pentru redactarea unui Cod electoral.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready